Suomi100: Kimi Räikkönen, McLaren, F1-kausi 2002

1.9.2017 / 08:50

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Perjantaina 1. syyskuuta esittelyvuorossa on Kimi Räikkösen McLaren MP4-17 -auto F1-kaudelta 2002. Räikkönen oli debytoinut autourheilun kuninkuusluokassa Sauberin ratissa kaudella 2001 ja MM-pisteissä sijoitus oli kymmenes. Kaudelle 2002 Räikkönen siirtyi uransa lopettaneen Mika Häkkisen tilalle McLarenille.

Heti avauskilpailussa Australiassa Räikkönen nappasi uransa ensimmäisen palkintosijoituksen F1:n MM-sarjassa ollen kolmas. Lisäksi Räikkönen ajoi kilpailun nopeimman kierroksen. Vaikka alku olikin todella hyvä, niin kaudesta tuli lopulta vaikea, koska Mercedeksen moottorit eivät halunneet kestää kilpailujen rasituksia, ei sitten millään.

Australian jälkeen kuudesta seuraavasta kilpailusta viidessä matkanteko päättyi keskeytykseen ja yhteensä Räikkönen joutui keskeyttämään kauden aikana peräti 10 kertaa. Ranskan Magny Coursissa heinäkuussa Räikkönen oli erittäin lähellä uransa ensimmäistä F1-osakilpailuvoittoa, mutta pyörähdys aivan kilpailun loppuvaiheessa pudotti sijoituksen toiseksi. Pyörähdyksen aiheutti radalla ollut öljy, johon syynä oli Toyota-kuljettaja Allan McNishin auton moottoririkko.

Australian ja Ranskan palkintosijoitusten lisäksi Räikkönen oli kaudella 2002 Saksan Nurburgringilla, sekä kauden päätösosakilpailussa Japanissa molemmissa kilpailuissa kolmas. 24 MM-pistettä oikeuttivat kuljettajien MM-sarjassa kuudenteen sijaan.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit