Suomi100: Kimi Räikkönen, McLaren, F1-kausi 2006

4.9.2017 / 18:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Maanantaina 4. syyskuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Kimi Räikkösen McLaren F1-autoa, joista toisena F1-kauden 2006 McLaren MP4-21. Kaudella 2002 McLarenilla aloittanut Räikkönen ajoi brittitallissa viidennen kautensa, joka samalla jäi myös viimeiseksi. Fernando Alonso ja Renault jyräsivät toisena vuonna peräkkäin maailmanmestariksi, Michael Schumacher ja Ferrari paransivat edellisestä kaudesta roimasti, mutta Räikkösen ja McLarenin kaudesta tuli vaikea.

18 ajetusta osakilpailusta Räikkösen kilpailu päättyi keskeytykseen kuusi kertaa, kun kärkitrio Alonso, Schumacher ja Felipe Massa selvisivät kauden läpi jokainen kahdella keskeytyksellä. Räikkösen kauteen mahtui kolme paalupaikkaa, mutta ei yhtään osakilpailuvoittoa. Kilpailun nopeimman kierroksen Räikkönen kirjautti nimiinsä kolmessa osakilpailussa. Kuuden palkintosijoituksen (kahdesti toinen, neljä kertaa kolmas) myötä Räikkönen sijoittui kuljettajien MM-sarjassa sijalle viisi.

Kaudelle 2007 Räikkönen siirtyi viiden McLaren-vuoden jälkeen Ferrarille ja ajoi heti ensimmäisellä kaudellaan italialaistallissa maailmanmestariksi. Tuo mestaruus on Räikkösen uran toistaiseksi ainoa autourheilun kuninkuusluokassa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit