Suomi100: Markku Alen, Lancia, Italia 1978

4.12.2017 / 07:09

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Maanantaina 4. joulukuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Markku Alenin autoa, joista ensimmäisenä Lancia Stratos HF -auto vuoden 1978 Italian MM-rallista, Sanremo-rallista. Kyseessä oli Alenille uran ensimmäinen kilpailu Lancialla ja heti tuloksena oli komea voitto yhdessä kartanlukijan Ilkka Kivimäen kanssa.

Kausi 1978 oli Alenille kaikin puolin varsin värikäs. Kilpailukalenteriin mahtui MM-rallien lisäksi useita kotimaisia ralleja, Alen ajoi myös EM-sarjaa, sekä vieraili Brittien ja Italian sarjoissa. MM-sarjan osakilpailuista Alen voitti italian lisäksi Portugalissa ja Suomessa, oli toinen Kreikassa ja Kanadassa, sekä kolmas Ruotsissa.

Kolme osakilpailuvoittoa, yhteensä kuusi palkintosijoitusta ja 52 MM-pistettä riittivät tuomaan Alenille FIA Cupin mestaruuden, jota on myös epäviralliseksi kuljettajien MM-titteliksi kutsuttu. Rallin MM-sarjassa siirryttiin kilpailemaan kuljettajien maailmanmestaruudesta vasta vuonna 1979, joten Alen sai “kunnian” olla viimeinen FIA Cupin mestari, epävirallinen rallin maailmanmestari.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit