Suomi100: Markku Alen, Toyota, Portugali 1992

4.12.2017 / 16:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Maanantaina 4. joulukuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Markku Alenin autoa, joista toisena Toyota Celica Turbo 4WD -auto vuoden 1992 Portugalin MM-rallista. Alen yhdessä kartanlukijansa Ilkka Kivimäen kanssa sijoittui kilpailussa neljänneksi. Voittoon ajoi Juha Kankkunen Lancialla ja hyvää suomalaismenestystä täydensi Timo Salonen (Mitsubishi) viidennellä sijallaan.

Alen ajoi kaudella 1992 Toyotan tehdastallissa yhteensä seitsemän MM-rallia sijoittuen kuljettajien MM-sarjassa viidenneksi. Portugalin lisäksi Alen ajoi neljänneksi Ruotsissa ja Englannissa, mutta kauden kovin suoritus tuli Suomen MM-rallissa, missä sijoitus oli kolmas. Kyseessä oli viimeinen kerta, kun Alen nousi urallaan Jyväskylässä palkintokorokkeelle.

Yhteensä Alen ajoi urallaan Suomen MM-rallissa peräti 16 palkintosijoitusta, mikä on kaikkien aikojen kovin noteeraus Keski-Suomen sorasirkuksessa sen lähes 70-vuotisen kilpailuhistoriansa aikana. Suomen MM-rallin voittotilastossa Alen on kuudella ykkössijallaan seitsemän voittoa ajaneiden Marcus Grönholmin ja Hannu Mikkolan jälkeen kolmantena.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit