Suomi100: Markus Palttala, BMW, Spa 2013

30.9.2017 / 15:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 30. syyskuuta esittelyvuorossa on kaksi autoa, joista toisena Markus Palttalan BMW Z4 GT3 Spa’n 24 tunnin kestävyyskilpailusta vuodelta 2013. Kyseessä oli Blancpain Endurance Series -sarjan kauden 2013 neljäs osakilpailu ja Palttala kilpaili belgialaisessa Marc VDS Racing Teamissa yhdessä sveitsiläisen Henri Moserin ja hollantilaisen Nick Catsburgin kanssa. Kolmikon taival Pro Cup -luokassa päättyi kuitenkin keskeytykseen 222 kierroksen jälkeen.

Vuoden 2013 Spa’n kilpailussa nähtiin mukana myös kaksi muuta suomalaista. Pro-Am Cup -luokassa Toni Vilander oli mukana voittamassa luokkaa AF Corsen väreissä Ferrarilla ja Mika Salo puolestaan sijoittui SMP Racingin Ferrarilla samassa luokassa toiseksi. Yleiskilpailussa Vilanderin autokunnan sijoitus oli viides ja Salon autokunnan puolestaan kuudes.

Vuonna 2015 Palttalasta tuli ensimmäinen suomalaiskuljettaja, joka on onnistunut voittamaan Spa’n 24 tunnin kilpailun Belgiassa. Palttala kilpaili kaksi vuotta sitten BMW Sports Trophy Team Marc VDS -tallin BMW Z4 GT3 -autolla yhdessä saksalaisen Lucas Luhrin, sekä Nick Catsburgin kanssa.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit