Suomi100: Mika Salo, Sauber, F1-kausi 2000

13.10.2017 / 11:52

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Perjantaina 13. lokakuuta esittelyvuorossa on Mika Salon Sauber C19 -auto F1-kaudelta 2000. Auton V10-moottori kantoi nimeä Petronas, vaikka käytännössä kyseessä olikin Ferrarin moottori. Kausi lähti Salon osalta hyvin käyntiin, kun Australiassa suomalainen ajoi heti ensimmäisessä Sauber-kilpailussaan sijalle kuusi. Hienoa suoritusta seurasi kuitenkin pettymys, kun Salon ajo hylättiin muutama tunti kilpailun päättymisen jälkeen auton koriin liittyvien epäselvyyksien seurauksena.

Seuraavassa osakilpailussa Brasiliassa Sauber joutui jättämään kilpailun väliin, kun sen autojen takasiipien kanssa oli suuria luotettavuusongelmia. Aika-ajossa Salo ja tallikaveri Pedro Diniz olivat jääneet tulosluettelon hännille. Kolmas kerta lopulta toden sanoi, kun kolmas osakilpailu toi vihdoin ja viimein Salolle MM-pisteitä kuudennen sijan myötä. Salo ajoi lisäksi MM-pisteille kauden 2000 aikana Monacossa ja Saksassa (viides), sekä Itävallassa (kuudes). Kuusi MM-pistettä oikeuttivat kuljettajien MM-sarjassa 11. sijaan.

Kaudella 2001 Salo toimi Toyotan testikuljettajana ja kaudella 2002 kilpakuljettajana Toyotan debytoidessa autourheilun kuninkuusluokassa. Salon ura F1:ssä päättyi kauteen 2002.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit