Suomi100: Mikko Hirvonen, Citroen, Monte Carlo 2013

25.11.2017 / 08:00

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Lauantaina 25. marraskuuta esittelyvuorossa on Mikko Hirvosen Citroen DS3 WRC -auto vuoden 2013 Monte Carlon MM-rallista. Hirvoselle kausi 2013 oli ranskalaistallissa toinen ja edellisellä kaudella kannonkoskelainen oli sijoittunut kuljettajien MM-sarjassa hienosti toiseksi. Toinen kausi ja mestaruusjahti Citroenilla käynnistyi Monte Carlossa yhdessä kartanlukija Jarmo Lehtisen kanssa neljännellä sijalla.

Seuraava osakilpailu Ruotsissa ei MM-pisteitä tuonut, mutta kaksi seuraavaa osakilpailua Meksikossa ja Portugalissa päättyivät palkintojuhlallisuuksiin kakkossijojen myötä. Loppukauden kilpailuissa Hirvonen joutui keskeyttämään kaksi kertaa ulosajon seurauksena, mutta niiden vastapainoksi tuli myös palkintosijoitukset Saksasta, Australiasta, sekä Espanjasta, missä kaikissa sijoitus oli kolmas. Hirvonen sijoittui loppupisteissä 126 MM-pisteellään neljänneksi.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit