Suomi100: Pasi Hagström, Toyota, Defa Ralli 1998

25.9.2017 / 11:30

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Maanantaina 25. syyskuuta esittelyvuorossa on Pasi Hagströmin Toyota Corolla WRC vuoden 1998 Defa Rallista. Kyseessä oli Järvenpään ympäristössä ajettu rallin SM-sarjan kauden seitsemäs ja samalla viimeinen osakilpailu. Marcus Grönholm oli varmistanut jo ison A-ryhmän mestaruuden, eikä ajanut päätösosakilpailussa. Sen sijaan hopeamitalista taisteli vielä kolme kuljettajaa: Hagström, Jari Latvala, sekä Sebastian Lindholm.

Kaksipäiväistä kilpailua hallitsi ensimmäisestä erikoiskokeesta lähtien Lindholm, joka voiton myötä nousi SM-hopealle serkkunsa Grönholmin vanavedessä. Hagström kärsi toisena ajopäivänä Toyotan vaihdelaatikkoon tulleista ongelmista, kolmosvaihde ei toiminut ollenkaan, mutta sijoitus maalissa oli kuitenkin toinen ja se toi kaulaan pronssisen SM-mitalin. Maalissa Lindholmin ja Hagströmin välinen aikaero oli lopulta 31 sekuntia.

Ennen rallin pariin siirtymistään Hagström kilpaili motocrossin puolella ajaen MM-sarjassakin pisteille. Rallissa Hagström osallistui 19 MM-osakilpailuun, kaikkiin niihin yksityistiimin Toyotalla, ja parhaana saavutuksena historian kirjoihin kirjataan Suomen MM-rallin kuudes sija vuodelta 1997.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit