Suomi100: Timo Mäkinen, Mini, Monte Carlo 1966

19.9.2017 / 08:06

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Tiistaina 19. syyskuuta esittelyvuorossa on Timo Mäkisen legendaarinen Mini Cooper S vuoden 1966 Monte Carlo rallista. Mäkinen oli osallistunut Monte Carlon ralliin aiemmin kolme kertaa ja se kolmas kerta, vuoden 1965 kilpailu, toi Mäkiselle Minin ratissa upean voiton. Voittoon olisi päättynyt myös vuoden 1966 Monte Carlo, mutta kilpailun tuomaristo päätti kuitenkin toisin.

Tuomaristo hylkäsi vuoden 1966 Monte Carlo rallissa mm. Mini- ja Ford Cortina -kuljettajat sääntöjen vastaisten valojen takia, heidän joukossaan ykkösenä ruutulipulle saapuneen Mäkisen, sekä toiseksi sijoittuneen Rauno Aaltosen, joka myös ajoi Minillä. Näin tuomaristo sai tekemällään päätöksellä ranskalaista Citroenia ajaneen Pauli Toivosen kilpailun voittajaksi.

Päätöksestä tehtiin useita vastalauseita, mm. Minin valmistajan British Motor Corporationin, sekä Suomen Autoklubin toimesta, mutta kansainvälisen autoliiton FIA:n vetoomustuomioistuin vahvisti tulokset myöhemmin ja näin tuloksia ei enää toista kertaa muutettu. Mistään pienestä asiasta ei ollut kyse, sillä FIA:n päätös saatiin vasta lokakuussa, vaikka ralli ajettiin jo tammikuussa. Toivonen ei suostunut vastaanottamaan voittopalkintoaan, koska ei kokenut ansaitsevansa tällä tavoin tullutta voittoa.

Mäkinen kilpaili Monte Carlon rallin jälkeen kaudella 1966 EM-rallien lisäksi myös useissa kotimaisissa kilpailuissa. Jyväskylän Suurajot Mäkinen voitti toisena vuonna peräkkäin. Muita kauden kohokohtia olivat Saksan EM-rallin voitto, Puolan EM-rallin kakkossija, sekä Suomessa ajettujen Hankirallin ja Itärallin voitot.

Mäkinen kuoli 4. toukokuuta 79 vuoden ikäisenä.

Timo Mäkisen ja Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit