MOTORSPORT

Suomi100: Tommi Mäkinen, Mitsubishi, Espanja 1997

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Tiistaina 8. elokuuta esittelyvuorossa on Tommi Mäkisen Mitsubishi Lancer Evo IV Espanjan MM-rallista vuodelta 1997. Mäkinen yhdessä kartanlukijansa Seppo Harjanteen kanssa ajoi rallissa voittoon ja kyseessä oli kaksikon kauden toinen voitto ja kaikkien aikojen ensimmäinen Espanjassa. Espanjassa ajettiin 20 vuotta sitten 18 erikoiskoetta ja Mäkinen nappasi rallin johtopaikan haltuunsa 11. erikoiskokeella.

Ennen viimeistä ajopäivää Mäkinen ja Subarun Piero Liatti olivat kärkipaikalla tasa-ajalla, vaikka rallia oli ajettu tässä vaiheessa jo reilut kolme tuntia! Kolmantena ollut, Peugeotin 306 Maxilla ajanut Gilles Panizzi, oli jäänyt kärkikaksikosta jo kaksi ja puoli minuuttia. Aiemmin kaudenavauksessa Monte Carlossa Liatti oli voittanut Mäkisen kaksintaistelussa voitosta, mutta nyt oli Puuppolan miehen vuoro viedä voitto italialaisesta.

Ennen viimeistä erikoiskoetta Mäkisen johto oli neljä sekuntia ja kun rallin päättäneellä 36-kilometrisellä erikoiskokeella Mäkinen ajoi pohja-ajan ja oli kolme sekuntia Liattia nopeampi, niin maalissa kaksikon välinen ero oli lopulta seitsemän sekuntia. Mäkinen juhli kauden 1997 lopussa uransa toista maailmanmestaruutta.

Huom! Eiliseen autoesittelyyn oli tullut vahingossa väärä kuva, eli kuvassa oli vuoden 1999 Tommi Mäkisen Mitsubishi, kun esittelyssä kerrottiin vuoden 1997 Mitsubishista. Pahoittelut!

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com