Suomi100: Toni Gardemeister, Peugeot, Monte Carlo 2006

16.11.2017 / 09:08

[ A- ] / [ A+ ]

UrheiluUutiset.com julkaisee 6.1.-6.12. joka päivä Suomen 100-vuotisjuhlan kunniaksi kuvan autosta, jolla Suomea on ajettu maailmankartalle. Autot ovat 1:43-kokoisia pienoismalleja ja ne kaikki ovat edesmenneen Miiro Koivulan henkilökohtaisesta kokoelmasta.

Torstaina 16. marraskuuta esittelyvuoroon pääsee kaksi Toni Gardemeisterin autoa, joista ensimmäisenä Peugeot 307 WRC -auto Monte Carlon MM-rallista vuodelta 2006. Gardemeister oli edellisellä kaudella ajanut vahvoja suorituksia sijoittuen kuljettajien MM-sarjassa neljänneksi, mutta siitä huolimatta tallipaikkaa ei kaudelle 2006 kuitenkaan löytynyt.

Gardemeister avasi kauden 2006 Monte Carlossa yksityistallin Peugeotilla sijoittuen yhdessä kartanlukijansa Jakke Honkasen kanssa yleiskilpailussa hienosti kolmanneksi. Kyseessä oli Gardemeisterille toinen peräkkäinen palkintosijoitus tässä maailman legendaarisimmassa rallissa, edellisenä vuonna kun MM-sarjan kauden avaus Fordin tehdaskalustolla oli tuonut kakkossijan.

Monte Carlon MM-rallin jälkeen Gardemeister ajoi kaudella 2006 Kreikan, Saksan, sekä Kyproksen MM-rallit yksityistallin Citroen Xsara WRC:llä. Kreikassa ja Saksassa sijoitus oli neljäs ja Kyproksen MM-rallissa Gardemeister oli viides. Kuljettajien MM-sarjassa vajaan kauden ajanut Gardemeister sijoittui yhdeksänneksi.

Miiro Koivulan muistoa kunnioittaen.

Suomi100-autojen esittelyt

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit