Suru-uutinen Englannista: kilpailijapari menehtyi pienoisrallissa perjantaina

30.12.2017 / 13:04
Shawn Rayner (oik.) ja Steve Dear (vas.) Skotlanti-rallissa 2014 (Kuva: Hehku Rally Sportin Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Englannissa perjantaina ajettu Loco Two Stages nimeä kantanut pienoisralli sai surullisen lopun, kun kuljettajapari Shawn Rayner ja Steve Dear menehtyi ulosajossa saamiinsa vammoihin.

Loco Two Stages -pienoisralli päätti rallikauden Englannissa ja se ajettiin armeijan harjoitusalueella Bramleyn kylässä, lähellä Basingstoken kaupunkia Hampshiren maakunnassa. Kilpailussa oli mukana yhteensä 33 autokuntaa, joista pitkän linjan ralliharrastajat Shawn Rayner ja kartanlukija Steve Dear lähtivät matkaan legendaarisella Ford Escort MK2 -autolla ja kilpailunumerolla kaksi.

Raynerilla oli varsin runsaasti kokemusta juuri Historic-ralleista. Vuonna 2014 Rayner voitti Brittien Historic-sarjassa luokkamestaruuden, 2016 tuli HRCR Rally Masters -mestaruus ja tänä vuonna Irlannin Historic-sarjan loppupisteissä sijoitus oli kolmas. Vuonna 2012 perustettua Hehku Rally Sport -tiimiä edustaneet Rayner ja Dear lähtivät hakemaan Loco Two Stages -pienoisrallista ennen kaikkea nautinnollista päätöstä hienolle kaudelleen rakastamansa lajin parissa.

– Se on auto numero kaksi meille perjantaina ajettavaan Loco 2 Stages ralliin. Pyyhimme pölyt “Bessiesta”, joka on vielä sorasäädöissä, mutta sen pitäisi olla ok, koska tulossa näyttäisi olevan märällä ajettava ralli. Steve Dear tekee paluun kartturin penkkiin ja odotammekin nautinnollisia päiviä moottoriurheilun parissa, Hehku Rally Sport -tiimin Facebook-sivulla kirjoitettiin ennen rallia.

Kilpailupäivän aamuna tiimissä oli fiilis korkealla.

– Kaikki on valmista erittäin märkään ja mutaiseen kilpailuun, tästä tulee mielenkiintoista, Hehku Rally Sport -tiimin Facebook-sivu avasi kilpailupäivän päivityksensä.

Ennen kohtalokasta onnettomuutta liukkaat ja vaikeat “perusbrittiläiset” olosuhteet olivat aiheuttaneet Raynerille ja Dearille jo kertaalleen ylimääräistä ohjelmaa.

– Neljä erikoiskoetta ajettu ja mukana ollaan edelleen. Liukasta on. Auto toimii hienosti, vaikkakin edellisellä pätkällä ajauduimme hieman ulos ja jouduimme ajamaan pellon kautta. Mutta onnea oli mukana ja päästiin takaisin tielle. Mielestäni ollaan ajettu hyvin, mutta tänään tärkeintä on selviytyä maaliin ja katsotaan sitten mitä se tuo tullessaan, Rayner kommentoi.

Raynerin ja Dearin kilpailu sai siis lopulta surullisen lopun. Iso-Britannian Autourheiluliitto MSA tiedotti perjantaina, että kaksi kilpailijaa on menehtynyt Loco 2 Stages -rallissa sattuneen onnettomuuden seurauksena. Samassa tiedotteessa MSA ilmoitti, että se ei tule kommentoimaan tapausta enempää tässä vaiheessa. Myöhemmin perjantai-iltana Hehku Rally Sport -tiimin Facebook-sivu vahvisti suru-uutisen.

– Tästä päivästä tuli synkkä päivä tiimille. Kuten moni varmasti on jo kuullut, niin Shawn ja isäni (Steve) joutuivat tämän päiväisessä rallissa onnettomuuteen, joka vaati molempien hengen. Laji on menettänyt yhden hienoimmista kilpailijapareistaan. He molemmat kilpailivat urheilun parissa, jota he rakastivat niin paljon, Steve Dearin poika Declan Dear kirjoitti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit