Suru-uutinen rallin alla – Neuville omisti palkintosijoituksen hyvälle ystävälleen

30.10.2016 / 18:29
Thierry Neuville ajoi Walesin MM-rallissa kolmanneksi (Kuva: Hyundai Motorsport).

[ A- ] / [ A+ ]

Syyskaudella hyvään vireeseen noussut Hyundai-kuljettaja Thierry Neuville ajoi jo neljännessä MM-rallissa peräkkäin palkintopallille, kun hän sijoittui Walesissa kolmanneksi. Tiukan otteen MM-hopeaan ottanut Neuville kertoi rallin jälkeen, että valmistautuminen kauden toiseksi viimeiseen MM-ralliin ei mennyt ihan perinteisellä tavalla.

– Onnistunut viikonloppu meille siitäkin huolimatta, että ralliin valmistautuessa viime viikko oli todella raskas. Hyvä ystäväni menehtyi järkyttävässä onnettomuudessa, Neuville sanoi.

– Omistan tämän saavutuksen hänen muistolleen.

Neuville avasi kautensa sijoittumalla Monte Carlossa tammikuussa kolmanneksi, mutta sen jälkeen neljä seuraavaa MM-rallia menivät enemmän ja vähemmän penkin alle. Italiassa vauhti taas löytyi, kun Neuville ajoi voittoon. Puolassa ja Suomessa vauhti riitti neljänteen sijaan, kunnes Saksasta elokuuussa käynnistyi palkintosijoitusten putki: Saksassa kolmas, Korsikalla toinen, Espanjassa kolmas ja nyt Walesissa siis kolmas.

– Tiimi teki uskomatonta työtä, että meillä oli hyvä auto kilpailla näissä vaikeissa olosuhteissa. Voittotaisteluun asti vauhtimme ei riittänyt, mutta olen silti onnellinen tästä palkintosijoituksesta. Tästä on hyvä jatkaa Australiaan, missä tavoitteena on tietenkin säilyttää sijoitus MM-pisteissä toisena, Neuville kommentoi Hyundai Motorsportin tiedotteessa.

Kun jäljellä on enää marraskuussa ajettava Australian osakilpailu, on Neuvillen johtomarginaali kolmantena MM-pisteissä olevaan Andreas Mikkelseniin nähden 14 pistettä.

Hyundaille Neuvillen ajama palkintosijoitus oli tallin historian ensimmäinen Iso-Britannian MM-rallissa. Samalla Hyundai myös varmisti valmistajien MM-sarjassa kakkossijan.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit