Suru-uutinen Ruotsin rallisarjasta: ulosajo johti kuljettajan kuolemaan

19.8.2023 / 20:03

[ A- ] / [ A+ ]

Ruotsin rallisarjan kauden neljännessä osakilpailussa tapahtui lauantaina iltapäivällä kuolemaan johtanut onnettomuus.

Hässleholmissa, Skånen läänissä tänä viikonloppuna ajetussa Ruotsin rallisarjan kauden neljännessä osakilpailussa tapahtui lauantaina iltapäivällä kuolemaan johtanut onnettomuus. Snapphanerallin seitsemännellä, kilpailun toiseksi viimeisellä erikoiskokeella, kilpailijaparin auto ajautui ulos tieltä ja sekä kuljettaja, että kartanlukija kuljetettiin tapahtuneen jälkeen sairaalaan.

Kartanlukija selvisi ulosajosta lopulta varsin vähäisin vammoin, mutta Ruotsin yleisradion SVT:n uutisen mukaan kuljettaja kuoli saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa.

– Tämä on kauheaa. Koko Ruotsin ralliyhteisö on surun murtama. Ajatuksemme menevät tottakai ennen kaikkea menehtyneen lähiomaisille ja ystäville, sekä myös hänen tiimilleen ja kilpailun toimihenkilöille, jotka ovat kokeneet tämän kauhean tapahtuman läheltä, Ruotsin Autourheiluliiton puheenjohtaja Roger Engström kommentoi tiedotteessa.

UrheiluUutiset Motorsportin saamien tietojen mukaan onnettomuudessa menehtynyt kuljettaja oli 35-vuotias ruotsalaismies, kokenut kilpa-autoilija ja gotlantilaisen rallitiimin toimitusjohtaja. Etuvetoluokan kaksinkertainen Ruotsin mestaruusarjan pronssimitalisti oli kilpaillut rallissa ja rallisprinteissä kotimaassaan jo kolmella eri vuosikymmenellä.

Tiimin kotisivujen mukaan menehtyneen kuljettajan edustaman tiimin tavoitteena oli osallistua vuosittain kahden auton voimin Ruotsin mestaruussarjaan, sekä kasvattaa rallin kiinnostusta Gotlannin saarella. Snapphaneralli keskeytettiin välittömästi onnettomuuden jälkeen, eikä viimeistä erikoiskoetta enää ajettu.

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit