Suvanto debytoi rallicrossissa, Autoglym päättyi hylkäykseen – “Suorinta reittiä kotiin”

15.7.2018 / 10:16
Markku ja Laura Suvanto Autoglym Rallissa (Kuva: Patrick Rupponen / Suunnitelma B).

[ A- ] / [ A+ ]

VAG Motorsport -tiimin Markku Suvannolla oli autourheilun parissa kiireiset kaksi peräkkäistä viikonloppua. Viikko sitten Kauhajoella Suvanto debytoi rallicrossissa ja tänä viikonloppuna vauhtia elämään toi Sastamalan ympäristössä ajettu Autoglym Ralli.

Kansallisen rallicrossin FinRX-sarjan kauden toinen osakilpailu kaasuteltiin viikko sitten Kauhajoella. VAG Motorsport -tiimi on aiemminkin nähty mukana rallicrossin parissa, mutta nyt ensimmäistä kertaa auton rattiin hyppäsi Markku Suvanto, jonka sijoitukset alkuerissä pyörivät sijoilla viisi-seitsemän.

– Alkuerät olivat kovaa vääntöä, mutta auto ei toiminut niin kuin minä halusin. Autossa oli takapainoiset jarrut ja se vaiva jatkui koko kisan. Ajettavuus oli siis melko heikko, kun joka jarrutuksessa perä lähti liitoon, Suvanto kommentoi VAG Motorsportin tiedotteessa.

VAG Motorsport oli Kauhajoella liikenteessä kahden auton ja kuljettajan voimin. Hannu Boreniuksen osalta alkuerät sujuivat paremmin ja toisissa alkuerissä irtosi lähtövoittokin. Semifinaaleissa Suvanto ja Borenius asettuivat tavoittelemaan finaalipaikkaa samaan lähtöön. Borenius sijoittui toiseksi ja eteni finaaliin ollen siinä viides, kun taas Suvannon rallicross-debyytti päättyi semifinaalilähdön neljänteen sijaan.

– Ekaksi crossikisaksi tulos oli positiivinen, päästiin sentään semifinaaleihin asti. Nähtäväksi jää, jatkuuko crossit minun osaltani, mutta seuraavana ajatukset ovat ralleissa, Suvanto korosti.

Ja ne ajatukset puettiin teoiksi rallin parissa tänä viikonloppuna, kun Sastamalan ympäristössä ajettiin perjantaina ja lauantaina Autoglym Ralli. Markku ja Laura Suvanto olivat kolmen ajetun erikoiskokeen jälkeen luokkajohdossa 1,6 sekunnin turvin, mutta neljännen erikoiskokeen tapahtumat toivat hylkäyksen.

– Onnettomuuden vuoksi meille näytettiin punaista lippua ja selkärangasta tuli sen verran, että kilpaileminen pitää siihen paikkaan lopettaa. Ei rehellisesti sanottuna tiedetty, että pysäyttää. Tilanne oli molemmille uusi. Pohdiskelun jälkeen ajettiin siirtymävauhtia maaliin ja todettiin, että siellä kertovat varmasti lisää. Käskivät monopolitermistöä käyttäen siirtyä suorinta reittiä kotiin, VAG Motorsportin Facebook-sivulla kommentoitiin.

Lue myös! Lindholmilla voitokas Suomen MM-rallin kenraali – Italiassa rengasrikot riesana (15.7.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit