Tahko hehkutti Trogenin suoritusta suorassa tv-lähetyksessä – “Todella miehekäs veto”

26.9.2018 / 06:44
Sami-Matti Trogen ajoi Ranskassa syyskuun alussa toiseksi (Kuva: Jan Kåre Rafoss / iRafoss).

[ A- ] / [ A+ ]

Sami-Matti Trogenin komea suoritus RX2-luokan Ranskan osakilpailussa syyskuun alussa sai myös kokeneen kilpa-autoilijan Riku Tahkon hehkuttamaan nuoren suomalaislupauksen otteita.

RX2-luokan sarjan osakilpailut ajetaan rallicrossin MM-sarjan yhteydessä. Sami-Matti Trogen selviytyi tulokaskaudellaan tässä sarjassa jo neljännessä kilpailussa ensimmäistä kertaa finaaliin ollen Kanadassa viides ja heti seuraavasta osakilpailusta Ranskasta tärähti komea kakkossija, joka on suomalaiskuljettajien kovin noteeraus RX2-luokassa kautta aikojen.

Ranskan Loheac’n radalla RX2-luokan finaalissa Trogen starttasi toisesta lähtörivistä, mutta startin jälkeen ensimmäisen ja toisen mutkan aikana lohjalainen putosi viidenneksi. Kolmannessa mutkassa alkoikin sitten tapahtua ja YLE:n rallicross-lähetyksiä kommentoiva kokenut kilpa-autoilija Riku Tahko innostui ensimmäisen kerran Trogenin suorituksia katsoessaan.

– (Trogen) Putoaa lähes koko joukon hännille, mutta sitten tähän mutkaan pääsee sisämutkan puolelle. Ottaa kaksi sijaa siinä samassa mutkassa, hieno veto! Puoli autoa ulos, mutta se on ihan sallittua. Ei mitään kovaa kontaktia, vaan pehmeällä ohituksella kahdesta autosta ohi samassa mutkassa. Se oli kova veto, Tahko hehkutti.

Finaalin toiseksi viimeisen kierroksen käynnistyessä Tahko nosti esiin Trogenin hyvän vauhdin, kierroajat olivat juuri sellaisia, mitä finaalissa menestyminen tässä kohtaa vaatikin.

– Hienoa nähdä Sami-Matin vertailukelpoinen vauhti. Ihan puhtaasti kierrosajoissa pystyy kärkimiehiä vastaan ajamaan tasavertaisia kierrosaikoja, loistavaa nähdä. (Oliver) Eriksson, joka on näistä kuljettajista RX2:ssa ylivoimaisesti kokonein kuljettaja, niin vauhti riittää komeasti Sami-Matilla. Se on tärkeintä, Tahko korosti.

Viimeisen kierroksen käynnistyessä järjestys neljän kärjen osalta oli Henrik Krogstad, Trogen, Eriksson ja Guillaume De Ridder, mutta kärkikaksikko ei ollut vielä suorittanut lisälenkkiä. Krogstad oli tulossa lisälenkiltä takaisin normiradalle ja ottamassa kärkipaikkaa takaisin haltuunsa, mutta norjalainen pyörähti ja siinä meni lähes varmalta näyttänyt voitto.

Eriksson syöksyi ohi Krogstadista nousten johtoon ja lopulta voittoon, kun taas De Ridder yritti ohittaa Trogenia. Suomalaiskuljettaja oli kuitenkin eri mieltä belgialaisen kanssa estäen tämän yrityksen ja maaliin saavuttiin järjestyksessä Eriksson, Trogen ja De Ridder.

– Kylmänviileästi Sami-Matti painaa ohi De-Ridderistä, loistava veto! Hässäkkää edessä, auto pyörähti ja De-Ridder ehkä vähän otti konservatiivisesti, ettei varsinkaan osu. Trogen käyttää hienosti hyväkseen, painaa De-Ridderin hiekalle ihan oikein, kylki kylkeä vasten niin kuin kuuluu ja sitä kautta nappaa sijoituksen. Oppikirjan mukainen rallicross-liike. Todella miehekäs veto. Ei noussut kaasu, vaikka auto edessä pyörähti, Tahko kuvaili tapahtumia tutun värikkääseen ja asiantuntevaan tyyliinsä YLE:n suorassa rallicross-lähetyksessä.

RX2 International -sarjan kauden viimeinen osakilpailu ajetaan marraskuussa Etelä-Afrikassa.

Suomalaiskuljettajien parhaat osakilpailusijoitukset RX2-luokassa 2014-2018

2. Sami-Matti Trogen, Ranska 2018
3. Niclas Grönholm, Suomi 2014
5. Miki Weckström, Kanada 2016
5. Sami-Matti Trogen, Kanada 2018
6. Jami Kalliomäki, Belgia 2018

 

2018 RX2 Final, Lohéac

ICYMI

Today’s #RX2 Final at Loheac RX was a dramatic affair, with three different leaders and an unexpected winner. Relive it all right here…

???????????????????

Julkaissut RX2 Series Sunnuntai 2. syyskuu 2018

 

Lue myös! Trogen teki Ranskassa historiaa – Rikkoi Grönholmin suomalaisennätyksen (2.9.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti

 


Facebook kommentit