Tahko mestaruusjahdissa Kouvolassa, myös Pohjolan herruus kiinnostaa – “Todella hieno tapahtuma tulossa”

25.8.2018 / 07:13
Riku Tahko ajoi Jalasjärvellä pari viikkoa sitten toiseksi (Kuva: Toni Ollikainen).

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahko on ainoa kuljettaja rallicrossin SM-sarjan SuperCar-luokassa, joka on noussut palkintokorokkeelle kauden jokaisessa neljässä ajetussa osakilpailussa.

Vaikka voitto on vielä Riku Tahkoa tällä kaudella kiertänytkin, niin nousi hän silti sarjan kärkipaikalle Jalasjärvellä ajetun toisen sijan myötä.

– Harmittaa tietenkin, että ei ole voittoa tullut. Etenkin Jalasjärvellä se olisi maistunut, mutta toisaalta olen tyytyväinen kuitenkin siihen, että luotettavuus on ollut hyvällä tasolla. Kaikki erät on ajettu maaliin asti, Tahko kommentoi.

Ennen Kouvolassa ajettavaa SM-finaalia Tahko johtaa Supercar-luokkaa neljän pisteen erolla tasapisteissä oleviin Ari Perkiömäkeen, sekä Mikko Ikoseen nähden, joten mestaruudesta tullaan käymään hieno taistelu Tykkimäellä.

– Ei se oikeastaan vaadi muuta, kun että auto on sataprosenttinen läpi kisan. On painettu pitkiä päiviä ja perusteellista remonttia autoon ja tehdään kaikki voitavamme, mitä voi tässä ajassa tehdä. Kai siinä kisassa kaikenlaisia strategioita voisi miettiä mestaruuden eteen, mutta yhtä paljon kuitenkin kiinnostaa päihittää nuo pohjoismaalaiset kärkikuskit, Tahko sanoo.

– Se mitä tämä RallyX Nordic -sarjan mukana olo tekee SM-taistelulle, niin pistää ainakin homman mielenkiintoiseksi. Mikäli olen ymmärtänyt, niin pistelaskusysteemi pyytää ajamaan niin kovaa kisan voitosta, kun vain pystyy. Se siinä on toki brutaalia, että jos alkuerissä ajautuu ongelmiin, niin sieltä tulee olemaan iso työ kahlata itsensä takaisin välieräpaikkaan kiinni. Todettiin tämä viime kaudella EM-sarjassa, Tahko selvittää.

Rallicrossin SM-kauden huipennus, Rallycross Festival Kouvola, on kerännyt ennätysmäärän Supercar-autoja taistelemaan Pohjolan herruudesta. Yhteensä 33 kuljettajaa, mukaan lukien RallyX Nordic -sarjan kärkinimet, nostavat myös Tahkon fiilikset korkealle.

– Ihan mieletön hatunnosto, että tällainen kilpailu saadaan Suomeen. Osallistujalistahan on historiallisen kova, jos vertaa MM-sarjaankin. On todella hieno tapahtuma tulossa ja tästä pitää ottaa kaikki ilo irti, riemuitsee lukuisia kansainvälisiä kilpailuja ajanut Tahko.

Tykkimäen rata on porvoolaiselle jo ennestään tuttu, vaikka SM-sarjassa hän kilpailee vasta ensimmäistä kokonaista kauttaan. Tahko oli viivalla myös vuonna 2014, kun Kouvolassa ajettiin toistaseksi viimeisin rallicrossin Suomen MM-osakilpailu.

– Rata on tuttu jo aikaisemmilta vuosilta, sillä siellä olin monesti “Topin” (Toomas Heikkinen) mukana jo ennen omaa rallicross-uraani. Tein siellä myös debyyttini vuonna 2014, joten lämpimiä muistoja riittää, Tahko toteaa lopuksi.

Teksti: Rallicrossin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit