Tahko väläytti vauhtiaan erävoitolla, mutta kardaani petti: ”Tasoeroa on vaan edelleen”

12.6.2017 / 10:18
Riku Tahko rynni etenkin sateella hyvin, mutta viimeisessä alkuerässä Minin tekniikka petti kriittisillä hetkillä. (kuva: Toni Ollikainen)

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahko ajoi rallicrossin Norjan EM-osakilpailussa lupaavaa vauhtia ja oli jo menossa kohti himoittua semifinaalipaikkaa, kunnes auton tekniikka petti viimeisessä alkuerässä. Minin supercarilla ajava Tahko oli lopulta kilpailun 21.

MM-sarjan yhteydessä ajetun EM-kisan voitti ruotsalainen Robin Larsson (Audi A1) ennen Anton Marklundia (VW Polo) ja Alexander Hvaalia (VW Polo).

Tahko ajoi alkuerissä sijat 17, 7 ja 23. Neljäs alkuerä jäi kesken. Kolmen alkuerän jälkeen Tahko oli vain kuuden pisteen päässä semifinaalipaikasta.

– Kauden ensimmäinen tekninen keskeytys. Paljon on tänä vuonna jo touhuttu, ja toistaiseksi ollaan selvitty hyvin. Nyt tuli ongelma tähän yhteen kauden tärkeimpään kisaan. Oltiin valmistauduttu todella huolella ja meno täytti hyvältä, Tahko sanoi UrheiluUutiset.comille.

– Perjantain treeneissä vauhti oli ihan kohdallaan, ja lauantaina kun oli sadekeli, niin vauhti oli erittäinkin hyvää. Toisessa alkuerässä olin seitsemänneksi nopein ja meidän tiimi otti historiansa ensimmäisen lähtövoiton. Se oli ehdottomasti iso kohokohta koko tiimille, Tahko iloitsi.

Sunnuntaina ajettiin kuivassa. Aamun warmupissa Tahko oli viidenneksi nopein. Sen jälkeen alkoivat ongelmat.

– Kolmannessa erässä auto alkoi ravistaa. Pakosarja sai jostain vähän kipeää, ja menetin jonkin verran tehoa. Viimeiseen alkuerään lähdin all or nothing (kaikki tai ei mitään) –taktiikalla. Otin hemmetin hyvän lähdön ja pääsin jo johtoon, mutta sitten vaihteensiirtäjä vähän takkusi. Pian alkoi myös ravistaa entistä kovemmin. Kardaanin ristikkonivel petti, ja piti keskeyttää. Tällaista ongelmaa ei ole kolmeen vuoteen ollut. Pikkuvika, ja auto on jo kunnossa, mutta ikävään saumaan nyt vaan tuli.

Huolimatta harmittavasti lopputuloksesta Tahko oli suhtautui positiivisesi viikonlopun antiin.

– Kuivalla kelillä tasoero kärkeen vähän paistaa. Kolmannessa erässä olin oikeasti nopeiden autojen seassa, niin kyllä sen siinä huomasi, että sinne kärkeen on vielä matkaa ja tekemistä. Mielestäni vauhti riittää kuitenkin semifinaaliin. Taso on ihan järkyttävän kova. Pienintäkään ongelmaa ei saa olla. Jos menetät edes yhden prosentin suorituskyvystä, niin olet heti ulkona, Tahko korosti.

EM-kausi jatkuu Ruotsissa kesä-heinäkuun vaihteessa.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit