Tahkon mestaruusjahti käynnistyi kolmannella sijalla – “Voisi tilanne olla toinenkin”

7.6.2018 / 09:03
Riku Tahko ajoi Kaanaan avauksessa Supercar-luokassa kolmanneksi (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin SM-sarjan kuninkuusluokka sai tälle kaudelle mielenkiintoisen osallistujan, kun lajin EM-sarjassa viime vuodet kilpaillut Riku Tahko päätti lähteä tavoittelemaan Suomen mestaruutta Supercar-luokassa. Kauden avaus Kaanaan radalla Tampereella toi Tahkolle kolmannen sijan.

Rallicrossin SM-sarjan kauden avausosakilpailu ajettiin Kaanaassa, Tampereella toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Riku Tahko lähti alkaneeseen SM-kauteen tavoitteenaan Supercar-luokan mestaruus. Viime vuodet rallicrossin EM-sarjassa kilpaillut Tahko nähtiin viime kaudella mukana kahdessa SM-osakilpailussa. Hyvinkäältä tuli toinen sija, mutta Kouvolassa taival päättyi hylkäykseen semifinaalilähdössä. Kaanaan avausosakilpailusta Tahko nappasi kolmannen sijan.

– Vähän sellaisen “mediumin” jätti jälkimauksi tästä päivästä. Jotenkin vaan jäi hieman piippuun, varsinkin startit. Lisälenkillä en onnistunut. Olisi ollut iso hyöty jos olisi ollut täällä ajamassa ennen varsinaista kilpailupäivää, harmi ettei päästy testipäivää silloin tänne ajamaan. Oikeastaan vasta semifinaalissa ja finaalissa löysin radan, että miten siellä pitää ajaa, Tahko kommentoi UrheiluUutiset.comille kauden avausosakilpailun jälkeen.

Se mikä jäi Tahkon mielestä hieman piippuun, todennäköinen vastaus siihen löytyi Minin konepellin alla.

– Sen näkee tuolta datasta, mutta joku pieni juttu siinä on. Honkajoella (testeissä keväällä) kone oli niin terävä. Onko sitten ahdin tai jotain, ei vaan ole kulku ihan kymppi. Huomasin sen siitä, että suorilla kaikki autot semifinaalissa ja finaalissa menee karkuun. Mutta sitten taas kaarteissa tulee perä edellä vastaan, sen verran pystyy jarruttamaan myöhemmin ja ajettavuus on kunnossa. Poweria puuttui, Tahko harmitteli.

Kolmas sija ja kolmanneksi korkeimmat SM-pisteet kauden avauksesta kuitenkin tyydyttivät, onhan edessä vielä pitkä kausi ja neljä osakilpailua on vielä ajamatta.

– Ei sovi liikaa valittaa, nyt ajetaan sarjapisteistä ja nämä oli alkuun hyvät pisteet. Voisi tilanne olla toinenkin, Tahko muistutti.

 

Lainaa Nopeasti

 

“Oli siinä jätkillä aikamoinen jumppa”

Ja todellakin tilanne voisi olla toinenkin, varsinkin kun ottaa huomioon sen, että Tahkon osalta kilpailu oli lähellä päättyä jo kolmannen alkuerän jälkeen. Kahdessa ensimmäisessä alkuerävaiheessa kolmanneksi ja neljänneksi nopeimmat ajat ajanut Tahko täräytti kolmannessa alkuerälähdössä radalla olleeseen syvään monttuun sillä seurauksella, että auton oikean puolimmaisen lokasuojan alta käytännössä kaikki mikä voi mennä hajalle, niin myös meni hajalle.

– Moneen paikkaan olen sillä osunut, mutta en ole tuollaista tuhoa aiemmin nähnyt. Raju jysäys, Tahko ihmetteli.

Rallicrossissa tunnetusti aikataulu on tiukka ja huoltoaikaa ennen edessä ollutta semifinaalilähtöä ei liikaa Tahkon tiimillä todellakaan ollut. Auto kuitenkin saatiin ajoissa kuntoon ja Tahko kiitti tiimiään hienosta työstä ajamalla Jukka Lautamäen jälkeen toisessa semifinaalilähdössä toiseksi, joka toi paikan finaaliin ja sen toiseen lähtöriviin.

– Iso kiitos täytyy sanoa tiimin suuntaan siitä, että saivat auton nippuun. Oli siinä jätkillä aikamoinen jumppa! Semifinaalissa ja finaalissa en joutunut yhtään tekemään kompromisseja, auto kulki hienosti suoraan ja ratti oli suorassa. Iso hatunnosto tiimille, Tahko kehui.

Finaalissa kärkikaksikko Ari Perkiömäki ja Mikko Ikonen olivat täysin omaa luokkaansa. Tahko taisteli itsensä lopulta aina kolmanneksi asti, mikä oli päivän tapahtumiin nähden jo lähes voitolta maistunut suoritus.

– Jo vapaista harjoituksista huomasi, että Perkiömäki ja Ikonen tulevat menemään täällä kovaa. Semifinaalissa ja finaalissa vasta minun kierrosajat alkoivat olemaan sitä, mitä heillä oli jo perjantain vapaissa harjoituksissa.

Rallicrossin SM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan lauantaina 16. kesäkuuta Honkajoella. Jos oli Kaanaan rata uusi tuttavuus Tahkolle, niin Honkajoki onkin sitten tutumpi, eikä vähiten kevään testiajojen ansiosta. Honkajoelle Tahko lähtee mielessäin kauden avausvoitto ja suurin pistepotti.

– Ehdottomasti! Se rata sopii muutenkin paremmin meidän autolle ja minulle. Rata on nopeampi, on nopeita osuuksia, pitkiä kiihdytyksiä ja rallityyppisiä kaarteita soralla. Niissä olen vahvimmillani. Niin kuin täälläkin nähtiin, niin noilla kaarreosuuksilla pärjään hienosti, Tahko päätti.

 

Selivaara logo 2017

 

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit