Tahkon Mini-projekti ottaa uuden askeleen – “Hyvältä vaikuttaa, auto on pirun makea”

30.8.2019 / 20:40
Riku Tahkon tiimissä kaikki on valmista Laitilan SM-ralliin (Kuva: Riku Tahkon Facebook-sivu).

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahkon tiimin Mini Cooper S R4 -projekti ottaa lauantaina Laitilassa uuden askeleen, kun autolla ajetaan ensimmäinen ralli. Kyseessä on rallin SM-sarjan kauden kuudes osakilpailu ja Minin rattiin hyppää yhdysvaltalainen Ace Robey, kartanlukijanaan alan todellinen konkari, italialainen Alessandro Gelsonimo.

Aiemmin Riku Tahkon tiimin rakentamalla Mini Cooper S R4 -autolla on ajettu tänä vuonna Kalpalinnan rallisprint, sekä näytösajo Suomen MM-rallin Harjun kaupunkierikoiskokeella.

– Olen ajanut autolla testiä parisataa kilometriä. Konstruktio tuntuu toimivalta ja vaikuttaa kaikin puolin varmatoimiselta. Tekniikan kanssa ei ole ollut mitään ongelmia. Tietysti koko ajan sitä säädetään ja se ottaa vielä paljon aikaa, Tahko kommentoi Laitilan SM-rallin alla UrheiluUutiset.comin haastattelussa.

Laitilassa Minin rattiin hyppää yhdysvaltalainen Ace Robey, 35, ja hänelle nuotteja lukee italialainen Alessandro Gelsonimo, 46.

– Ace päätyi yhteisen tutun kautta Suomeen ja ajamaan Miniä. Hän on kunnostautunut enemmän GT-autojen puolella. Ajaa VLN:ää Saksassa, sekä Span ja Nurburgringin 24 tunnin kilpailuja. Kilpailee radalla myös jenkeissä. Rallia Ace on ajanut vasta muutaman kilpailun, Tahko taustoittaa.

 

Alessandro Gelsonimo on kokenut kartanlukija (Kuva: Alessandro Gelsonimon Facebook-sivu).

 

“Voittaja-ase ensi vuodeksi SM2-luokkaan”

Kaksikosta, harvinaista kyllä kartanlukijan kohdalla, tunnetumpi on Gelsonimo, joka on aiemmin toiminut rallissa muun muassa Ken Blockin kartanlukijana. Gelsonimon ralli-CV:stä löytyy kilpailuja lähes 300 kappaletta ja italialainen on kilpaillut urallaan muun muassa Yhdysvalloissa, Uudessa-Seelannissa, Meksikossa, Kanadassa, Englannissa, Turkissa, Saksassa, Ruotsissa, Argentiinassa, Australiassa, sekä Suomen MM-rallissa kolme kertaa, vuosina 2012, 2015 ja 2016.

Rallin MM-sarjassa Gelsonimo on ollut mukana 38 osakilpailussa ja parhaaksi saavutukseksi voidaan laskea viimevuotisen Walesin MM-rallin WRC2-luokan kolmas sija Gus Greensmithin kanssa. Tahko on edessä olevasta kilpailusta todella innostunut ja erittäin mielissään siitä, että Robey ja Gelsonimo hyppäävät Miniin lauantaina Laitilan SM-rallissa.

– Mielenkiintoista, ensimmäinen ulkomainen asiakas tällä autolla. Pari suomalaista kuljettajaa on käynyt sitä testaamassa. Hyvältä vaikuttaa, auto on pirun makea. Käydään alkuviikosta vielä ajamassa ja opetan kaverille pari paikallista niksiä siinä vielä. Torstai-iltana sitten kohti Laitilaa koko tiimin voimin, Tahko sanoi.

Robeyn rallitausta huomioiden mitään “ylikylän” suorituksia on turha odottaa, suomalaiset kuljettajat ajavat varmasti yhdysvaltalaiselta karkuun heti kättelyssä. Sen sijaan Tahko vakuuttaa, että auton kehitystyön kanssa ollaan menossa koko ajan oikeaan suuntaan ja ensi vuodeksi tarjolla on menestystä janoavalle kuljettajalle rallin SM-sarjaan erinomainen kalusto.

– Ehkä Ace ei tule näyttämään sitä auton viimeisintä suorituskykyä, mutta toisaalta halusin auton juuri tälläisiä projekteja varten. Tarjotaan kansainvälisille kuljettajille elämyksiä ja kotimaisille kuljettajille voittaja-ase ensi vuodeksi SM2-luokkaan, Tahko vakuuttaa.

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit