Tahkon tallista uusi Mini Cooper rallin SM-sarjaan – Maestro itse rattiin 2020

13.12.2018 / 07:03
Mini Cooper S R4 (Kuva: Riku Tahkon tiedote).

[ A- ] / [ A+ ]

Riku Tahkon tiimi tuo ensi vuonna rallin SM-sarjaan uuden R4-luokan Mini Cooper S R4 -ralliauton. Ensimmäisellä kaudella auto tulee olemaan vuokrakäytössä muille kuljettajille ja kaudella 2020 Tahko aikoo itse hypätä sen puikkoihin.

Riku Tahko, 34, on viime vuosina profiloitunut suuren yleisön silmissä rallicross-kuljettajaksi, mutta porvoolaisen juuret ovat kuitenkin vahvasti rallin puolella. Rikun isä Teemu Tahko ajoi aikoinaan aktiivisesti rallia Suomessa ja Teemun CV:stä löytyy muun muassa yksi luokkavoitto Suomen MM-rallista. Riku ajoi ensimmäisen rallinsa vuonna 2004 ja kaudella 2012 kaulaan ripustettiin SM1-luokan SM-pronssia.

Ensi vuonna Tahkon tiimi tuo rallin SM-sarjaan uuden Mini Cooper S R4 -ralliauton. Auton pitäisi olla valmis tammikuussa ja sen ensimmäiseksi kilpailuksi on kaavailtu helmikuussa ajettavaa Kouvolan SM-rallia. Tahko itse ei kuitenkaan ratin taakse hyppää tässä vaiheessa kilpailumielessä.

– Autoa tullaan tarjoamaan aluksi kilpailijoille vuokrakäyttöön. Pyrimme saamaan auton viivalle jo Kouvolaan SM2-luokassa. Tämä vaatii sen, että saamme autosta hyvät testitulokset tammikuun aikana. Auton hienous piilee siinä, että eteenpäin pyrkivät kuljettajat saavat sen avulla pienemmillä kustannuksilla käsityksen siitä mitä R5-luokan auton ajamisessa vaaditaan, Tahko kuvailee.

Tahko osallistui tänä vuonna rallin SM-sarjan kauden avausosakilpailuun Rovaniemellä. Sitä ennen Tahko oli kilpaillut rallin parissa edellisen kerran kaudella 2014 ajaen kolme SM-osakilpailua Mini Cooper S2000 -autolla, kunnes vaihtoi rallicrossiin ja EM-sarjaan. Tänä vuonna Tahko ajoi ensimmäistä kertaa urallaan täyden SM-sarjan rallicrossissa ja sijoitus Supercar-luokan SM-loppupisteissä oli kolmas.

Ensi kaudella Tahko ajaa myös rallicrossin SM-sarjassa, mutta kaudella 2020 kaikki paino on rallin puolella ja nimenomaan ajamisessa. Alustava ohjelma pitää sisällään SM-sarjan, sekä Suomen MM-rallin.

– Minä, eikä kukaan muukaan osaa sanoa, onko 2020 viimeinen kauteni aktiivikilpailijana. Motivaatio on edelleen huipussaan. Joka tapauksessa ennen lopettamista ajan vielä ainakin kauden rallia. 2020 on myös Suomen MM-rallin 70-vuotis juhlaralli. Olisi kunnia olla siinä mukana, Tahko myönsi.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit