Tahkoralli toi Selivaaralle uran parhaan sijoituksen – “Oma ajo talven parasta suorittamista”

14.3.2017 / 11:41
Antti Selivaara kilpailee Teemu Asunmaan viime kauden mestaruusautolla (Kuva: Jari Nurminen).

[ A- ] / [ A+ ]

Subaru-kuljettaja Antti Selivaara onnistui mainiosti Rallin SM-sarjan talvikauden päätöskisassa, joka kurvailtiin viime lauantaina Nilsiän Tahkovuoren ympäristössä.

Porilainen Antti Selivaara kamppaili läpi kilpailun luokkansa viidennen sijan haminoilla, josta oli mahdollisuus onnistuessaan nousta neljänneksi. Rallin viimeinen erikoiskoe muokkasi kuitenkin tuloslistaa rajulla kädellä, kun 32-kilometrinen nopea erikoiskoe aiheutti monille teknisiä ongelmia. Maalissa Selivaara ja kartanlukija Jani Salo pääsivät suihkuttamaan kuohujuomaa SM2-luokan toisen sijan kunniaksi. Kyseessä oli Selivaaran uran paras sijoitus rallin kotimaisesta arvosarjasta.

– Tähän lopputulokseen vaikutti pitkälti kanssakilpailijoiden epäonni, mutta ralli nyt vain on välillä tällaista. Eihän se kiva tunne ole, kun näkee tutun kaverin keskeyttäneenä ek:n varrella, vaikka siinä samalla oma sijoitus kohentuisikin, Selivaara myönsi.

– Oma ajo oli talven parasta suorittamista, ero kärkeen pysyi joka pätkällä tasaisena ja huomattavasti pienempänä kuin aiemmin. Suunta on siis oikea ja pienin askelin mennään eteenpäin. Tavoitteena on ollut pääsy kolmen joukkoon. Tästä on tosi hyvä jatkaa kohti kesän kisoja. Isot kiitokset kaikille yhteistyökumppaneille, Teemu Asunmaalle, koko huoltoporukalle, sekä kartanlukijalleni Salolle, Selivaara hehkutti.

Tahkon osakilpailun alla Selivaaran autokunnan kuljettaja ja kartanlukija päättivät keskittyä nuotitukseen erityisen tarkasti.

– Tämä työ nuotin kanssa onkin alkanut tuottaa tulosta, ja nyt on hyvä alkaa kehittää itse ajamista. Janilta tulee aivan mielettömän paljon apuja sekä nuottiin, että myös ajamiseen liittyvissä asioissa, kuljettaja kehaisi.

Talvikauden jälkeen Selivaara on SM2-luokan pisteissä viidennellä sijalla, mutta vain neljän pisteen päässä toisesta sijasta. SM-sarjan kesäkausi käynnistyy Riihimäeltä 20. toukokuuta.

Lue myös! Selivaara ennen Tahkorallia: “Ei kyllä ole mitään mielenkiintoa ajaa sijoista kuusi ja kahdeksan” (11.3.2017)

Lähde: Antti Selivaaran tiedote


Facebook kommentit