Taisko Lario haastaa Henning Solbergin pojan: “Tavoite on ajaa luokkavoitosta”

9.2.2017 / 15:26
Taisko Lario ajoi SM-avauksessa Rovaniemellä luokassaan neljänneksi. Nyt Ruotsissa haasteet kasvavat. (kuva: Jari Nurminen)

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario kilpailee Ruotsin MM-rallissa Peugeot 208 R2 –autolla. Nuorukaisella on viime kaudelta takana jo kaksi MM-rallia Puolasta ja Suomesta, joten nyt on kolmannen kilpailun ja ensimmäisen MM-lumirallin aika.

– Erittäin hyvillä fiiliksellä lähden Ruotsiin ja kelitkin näyttävät nyt hyvältä, että eiköhän siitä kunnon lumiralli tule. Taso on omassakin luokassani varmasti kova, sillä ruotsalaisista riittänee varmasti vastusta. Ruotsiin on helppo lähteä ajamaan, sillä rallin keskuspaikkaan on Tukholmasta vain kolmen tunnin matka. Tämä on nyt kolmas MM-rallini, sillä viime vuonna ajoin Puolassa ja Suomessa. Tavoite on ajaa luokkavoitosta ja saada toki kokemusta, Taisko Lario sanoo Rally Finlandin tiedotteessa.

Samassa luokassa ajaa mm. Henning Solbergin poika Oscar.

Lario on kilpaillut kahden edellisen kauden aikana rutkasti. Saldossa on peräti 40 rallia kahteen vuoteen. Kotimaan lisäksi nyt 21-vuotias Lario on ajanut Ranskassa Peugeot 208 Cupia, Pohjois-Euroopan NEX-ralleja ja EM-sarjan osakilpailuja.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula

Lue myös Östberg testierikoiskokeen nopein – Toyotalla säästeltiin renkaita

Juttu päivitetty klo 18:22, Oscar Solberg on Henning Solbergin, ei Petter Solbergin poika.


Facebook kommentit