Taisko Lario taisteli kipujen keskellä Ranskassa toiseksi – “Uran paras kilpailu”

9.10.2017 / 08:23
Taisko Lario pääsi "samppanjahommiin" vain viikko rajun ulosajon jälkeen (Kuva: Pierre Simenel).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario ajoi uransa tähän mennessä parhaan kilpailunsa Peugeot 208 RallyCupissa. Lario kaasutti Etelä-Ranskassa, Millaun kaupungin ympäristössä ajetussa kilpailussa luokassaan toiseksi. Lario pääsi pitkästä aikaa suihkuttelemaan kuohujuomaa yhdessä kartturinsa Tatu Hämäläinen kanssa.

10 erikoiskoetta sisältänyt Terre des Cardabelles -ralli oli Taisko Lariolle, 21, menestyksekäs, mutta voitontahtoisella nuorukaisella jäi kuitenkin hampaankoloon. Liki koko rallin Peugeot Cupin ykköstilaa hallussaan pitänyt Lario joutui taipumaan voittotaistelussa lopulta Karl Pinheirolle niukalla 1,5 sekunnin marginaalilla.

– Päällimmäisenä nyt on mielessä pettymys. Me ajettiin 160 ek-kilometriä kilpaa ja tuon verran jäi eroa. Varmasti asia vielä kirkastuu itselle, kun kyseessä on kuitenkin selvästi urani paras ralli ja sijoitus tässä kovassa luokassa, Lario kommentoi kaksipäiväisen urakkansa jälkeen.

– On tämä kuitenkin upea tulos. Haluankin kiittää talliani, kartturiani ja kaikkia yhteistyökumppaneita, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario jatkaa.

Lario oli siis lopulta Peugeot 208 RallyCupin toinen ja yleiskilpailussa komeasti kahdeksas. Tulos on huima, kun ottaa huomioon, että viime viikonloppuna Lario ajoi pahasti ulos Lempäälän SM-rallissa.

– Lähtökohdat huomioon ottaen tämä oli paljon enemmän kuin uskalsin unelmoida. Vielä perjantaina kuitenkin kävelin kepeillä. Nyt kyllä kolottaa joka paikkaa, sisukas suomalaiskuski taustoittaa.

“Tadella” ei ole tapana tuloksiaan jossitella, mutta tällä kertaa oli pakko vähän spekuloida.

– Viime viikonlopun ulosajosta tulleet vammat pakottivat minut hypyissä ottamaan vauhtia pois. Enpä tiedä, olisiko ilman sitä tuo puolitoista sekuntia kääntynyt minun eduksi. Kaikkemme kuitenkin tehtiin. Sunnuntaina meidän renkaat kuluivat tosi paljon näillä karkeilla kinttupoluilla. Tilanne oli kuitenkin kaikille sama. Saappaat jalassa kaaduttiin. Vika pätkä tultiin kyllä niin kovaa kuin pystyttiin, mutta ihan ei riittänyt, Lario päätti.

Peugeot 208 RallyCupissa ajetaan vielä marraskuun lopussa yksi osakilpailu asfaltilla.

Lue myös! Uran pahimmista ulosajosta uran parhaaseen vauhtiin – ”Keskittyminen ja adrenaliini vievät kivun pois” (7.10.2017)

Teksti: Taisko Larion tiedotus


Facebook kommentit