Taisko Lario yhdeksäs Ranskassa, mutta jatkaa neljäntenä sarjassa

24.4.2017 / 20:55
Taisko Lario ei ollut tyytyväinen suoritukseensa Ranskan asvaltilla. Lisäksi loppuivat renkaat. (kuva: Bastian Roux)

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen ajoivat viime viikonloppuna yhdeksänneksi Peugeot 208 Rally Cupissa. Asfaltilla ajettu kaksipäiväinen Lyon-Charbonnieres -ralli oli sarjan toinen osakilpailu. Tulos ei ollut tyydyttävä, mutta Lario jatkaa pistetaulukossa neljännellä sijalla.

– Lähdimme hakemaan parempaa tulosta, mutta valitettavasti pikkujutut veivät saumat paremmille pisteille. Rengasvalintamme ei oikein onnistunut ja meiltä loppuivat pyörät. Sarjan kisoissa saa käyttää vain 8 rengasta rallia kohden ja pätkillä oli pituutta 230 ek-km. Meiltä hajosi pari rengasta ja sitten kun yritimme säästää niitä, kello ei tykännyt. Täällä kun jää 0,5 sekuntia kilometrillä, niin sijoitus on vasta nipin napin kympin joukossa, kertoo “Tade” Lario hankalasta viikonlopusta.

Lario avasi rallin toiseksi nopeimmalla ajalla, mikä antoi viitteitä hyvään tulokseen. Ensimmäisen viiden erikoiskokeen jälkeen erot olivat vielä pieniä, kun viisi sijaa eteenpäin oli vain reilun 10 sekunnin päässä. Loppua kohden rengasmurheet kasvoivat ja sijoitus tippui yhdeksänneksi. Kilpailun voittoon ajoi lopulta espanjalainen Efren Llarena.

– Täytyy ottaa virheistä oppia seuraaviin asfalttiralleihin. Fakta on, että seuraavassa osakilpailussa on ajettava palkintopallille, jottei sarjan kärki karkaa. Positiivista viikonlopusta jäi se, että tiedämme vauhtia löytyvän kun kaikki natsaa ja mistä ero kärkeen aiheutui. Tästä ei voi kuin parantaa, kommentoi Lario sarjatilannettaan.

Peugeot 208 Rally Cupin seuraava osakilpailu ajetaan soralla Rallye Terre du Diosissa 3.-4. kesäkuuta. Sarjan toinen suomalainen Aki Sahila oli viikonloppuna kahdeksas.

Lähde: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit