Taisko Lariolla fiilis korkealla Ruotsin MM-rallin lähestyessä – “Odotan kisaa ihan vesi kielellä”

14.2.2018 / 08:27
Taisko Lario ajoi WRC3-luokan kolmanneksi Monte Carlossa (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Larion WRC3-luokan MM-tittelin metsästys rallin MM-sarjassa jatkuu tällä viikolla ajettavalla Ruotsin MM-rallilla. Lario oli kaksivetoisten WRC3-luokassa kauden avauskisassa Monte Carlossa kolmas.

Nyt Taisko Larion ja kartturi Tatu Hämäläisen tähtäimessä on korkein koroke.

– Tavoitteena on heti perjantaista alkaen yltää luokan kärkivauhtiin. Voittoa tavoitellaan ehdottomasti. MM-taistelun kannalta vähintään “podium” pitää täältä saada, CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario korostaa.

Lario ajaa Ruotsissa tutulla Peugeot 208 R2 -autolla, jonka nuori rallilupaus tuntee jo kuin omat taskunsa. Ruotsin lumilla WRC3-luokan MM-pisteistä ajaa 16 autokuntaa, joten kamppailu palkintopallisijoista on äärimmäisen kovaa.

– Kovia kilpakumppaneita on vastassa. Tavoite on kuitenkin peitota he kaikki. Ruotsin ralli sopii meille todella hyvin. Kunhan laitteet rokkaa loppuun asti, niin varmasti saadaan hyvä tulos, Lario paaluttaa.

Maanantaina Lario ja Hämäläinen testasivat Peugeotia ja uusia Pirellin piikkirenkaita. Tiistaina ja keskiviikkona on ohjelmassa nuotitus, kunnes kisa alkaa torstai-iltana Karlstadin kaupungissa ajettavalla yleisöerikoiskokeella.

– Mietteet ovat kyllä äärimmäisen hyvät. Ajettiin hyvät testit tässä ihan kisakylä Torsbyn lähellä. Lunta on paljon ja melkein metrin penkat oli ainakin testipätkällä. Luvassa on siis ihan kunnon talviralli. Reitti on lähes sama kuin viime vuonna. Olimme mukana myös silloin, joten siitä voi olla vähän etua. Auto on nyt hyvissä talvisäädöissä ja Pirellin renkaat toimivat erinomaisesti. Odotan kisaa kyllä ihan vesi kielellä, helsinkiläinen Lario hehkuttaa.

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit