Taisko Lariolla pettymysten perjantai – “Taisi siinä melkein yhdeksän minuuttia vierähtää”

16.2.2018 / 21:47
Taisko Lario koki pettymyksen Ruotsin MM-rallissa perjantaina (Kuva: Honza Fronek).

[ A- ] / [ A+ ]

Taisko Lario lähti perjantaina tavoittelemaan luokkavoittoa Ruotsin MM-rallista. Päivä oli kuitenkin lopulta ongelmien sävyttämä ja Lario on kartturinsa Tatu Hämäläisen kanssa WRC3-luokassa 12. sijalla.

Pahin vastoinkäyminen tapahtui neljännellä erikoiskokeella Röjdenissä, kun Taisko Larion Peugeot 208 R2 -auto lipsahti lumipenkkaan.

– Siinä meni kisa pipariksi heti aamupäivästä. Nelospätkällä lähellä maalia ei oltu tietä aurattu. Auto irtosi urasta ja siitä heti penkan puolelle. Tilanne ei edes ollut paha, mutta jäimme hankeen kiinni, Lario selvitti harmillista tilannetta.

– Siellä ei ollut tarpeeksi katsojia työntämässä, niin emme päässeet nopeasti tielle takaisin. Taisi siinä melkein yhdeksän minuuttia vierähtää lumihangessa. Onhan tämä iso pettymys, Lario jatkoi.

CHL Sport Auto -tallissa ajava Lario on kuitenkin kisassa yhä mukana. Eroa kärkeen on yli 10 minuuttia, mutta pisteille on vielä hyvät mahdollisuudet ajaa.

– Kärkisijat ovat karanneet, mutta vielä on puolet kisasta jäljellä. Pitää yrittää loppuun asti, niin varmasti saadaan vielä jotain pisteitä täältä mukaan. Huomenna heti ajetaan kolme edellä olevaa autoa ainakin kiinni, Lario vakuutti.

Vierailu värmlantilaisessa lumipenkassa ei suinkaan ollut Larion ainoa vastoinkäyminen perjantaina.

– Jouduin pari kertaa ajamaan R5:n perässä, kun siellä sattui ja tapahtui kaikennäköistä. Sitten olin myös ensimmäinen kaksivetoinen reitillä, joten se toi omaa haastettaan myös, Lario kertasi.

WRC3-luokkaa johtaa perjantain jälkeen isäntämaan Emil Bergkvist. Ruotsin kaksoisjohdon täydentää Denis Rådström. Lauantaina Ruotsin MM-rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta. Kilpailu päättyy sunnuntaina.

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit