Taisko Larion taival Suomen MM-rallissa täynnä vaikeuksia – “Nyt on aika tyhjä olo”

1.8.2018 / 22:15
Taisko Lario ja Tatu Hämäläinen joutuivat pettymään Suomen MM-rallissa (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa WRC3-luokassa kilpailevat Taisko Lario ja kartanlukija Tatu Hämäläinen lähtivät kovin odotuksin viime sunnuntaina päättyneeseen Suomen MM-ralliin. Lukuisat tekniset ongelmat kuitenkin pilasivat suomalaisten unelman luokkavoitosta.

Taisko Larion ja Tatu Hämäläisen tuloksena oli lopulta WRC3-luokassa seitsemäs sija. Voittoon kaksivetoisten luokassa ajoi virolainen Ken Torn. Toiseksi sijoittui Ruotsin Emil Bergqvist ennen ranskalaista Jean-Baptiste Franceschia. Peugeot 208 R2 -autolla ajava Lario ei tietenkään ollut tyytyväinen sijoitukseensa. Vaikka tekniset viat kuuluvat lajiin, oli pettymys silti suuri.

– Seitsemäs sija ei tietenkään tyydytä. Onneksi saimme sunnuntaina ajettua edes yhden sijan kiinni. Aika paljon tärkeitä MM-pisteitä jäi kuitenkin saamatta, Lario sanoi.

Perjantaina Lario ja Hämäläinen kärsivät rengasrikon ja myös auton vetopidon kanssa oli isoja haasteita. Ongelmia tuli lauantaina lisää, kun parivaljakon autosta hävisivät ensin jarrut ja sen jälkeen kartturi Hämäläisen ovi ei mennyt kiinni. Kaiken epäonnen kruununa oli vielä kaksi rengasrikkoa lisää.

– Oli kyllä äärettömän hankala kisa. Nyt on aika tyhjä olo. Tämä on iso pettymys, mutta ei auta jäädä tuleen makaamaan. Jospa nämä ongelmat olisivat nyt tämän kauden osalta tässä, CHL Sport Auto –tiimin Lario toivoi.

Sisukas suomalaiskuski ei kuitenkaan luovu unelmastaan valloittaa WRC3-luokan maailmanmestaruutta. Larion kilpakumppanit ovat järjestään ajaneet enemmän ralleja, joten loppukauden kilpailuissa on iso iskun paikka.

– Me ei varmasti luovuteta. Vaikka tässä rallissa oli paljon ongelmia, niin tulee niitä olemaan vielä muillakin. Me jatkamme taistelua. Vauhti oli kuitenkin hyvällä tasolla silloin kuin ei ollut ongelmia. Se on tärkeintä. Nyt kun saadaan tekniikka kestämään, niin varmasti luvassa on kovia tuloksia, Lario uskoo.

Lario ja Hämäläinen jatkavat mestaruusunelman tavoittelua Saksan MM-rallissa elokuun puolivälissä. Lario on MM-pisteissä neljäntenä. Luokan mestaruustaistoa johtava Franceschi on ajanut kaksi rallia suomalaisia enemmän.

Teksti: Taisko Larion tiedote


Facebook kommentit