Takamoto Katsutan ura rakentuu Tommi Mäkisen silmien alla: “Nuotit ovat isoin haaste”

16.3.2017 / 09:49
Takamoto Katsuta pitää elostaan Suomessa ja uskoo, että kunhan nuotit saadaan kuntoon, vauhtikin nousee. (kuva: Tommi Mäkinen Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Toyota Junior Challenge –ohjelma pyrkii nostamaan rallin huipulle japanilaiskuljettajia. Hiroki Arai ja Takamoto Katsuta ovat valmennukseen valitut kuljettajat. He ovat Tommi Mäkinen Racingin suojissa nyt toista vuottaan.

Toyota Junior Challenge –ohjelmassa on mukana myös kartanlukija Sayaka Adachi. Valmennusta johtaa Jouni Ampuja, mutta Toyotan WRC-tallin päälliköllä Tommi Mäkisellä on myös suuri rooli.

Huomenna (17.3.) 24 vuotta täyttävän Katsutan kartanlukijana toimii Marko Salminen, jolla on rutkasti kokemusta mm. moninkertaisen suomenmestarin Juha Salon rinnalta. Muutos tehtiin, jotta Katsuta saisi nuotituksen kuntoon.

– Kaverit osaavat ajaa. Siitä ei ole kyse. Nuotti on se suurin asia, johon nyt pitää erityisesti keskittyä, Ampuja sanoo.

Samaa alleviivaa myös Katsuta.

– Nuotit ovat iso haaste minulle. Nuotti paranee joka kerta. Toki edelleen tulee silloin tällöin nuotteihin isojakin virheitä. Jos nyt alkaisin nostaa vauhtia, lopputuloksena olisi helposti kyllä ulosajo.

– Ennen Tunturirallia kokeilimme vähän erilaisia ajotyylejä ja erilaisia nuottejakin. Ajaminen ei ole hullumpaa. Luottamus on hyvä. Mutta kun saan nuotit kuntoon, niin sen jälkeen pystyn uskoakseni nostamaan myös sijoituksiani. Nuotit ovat minulle isoin projekti, Katsuta sanoo.

Katsuta ajoi ensin kartingia ja sitten F3-autolla, mutta siirtyi ralliin 2014. Suomalaisopissa hän on nyt toista vuotta, ja ajoi kaksi SM-osakilpailua jo kaudella 2015.

– Toistaiseksi kaikki on sujunut hienosti. Suomalainen elämäntapa on hyvä. Kaikki ovat myös hyvin avuliaita, kuten esimerkiksi Jouni ja Marko. Kaikki on oikein hyvin ja olen nauttinut.

– Sain viime vuonna paljon kokemusta, ja lisää tämän vuoden alussa. Mutta vielä on paljon opittavaa ja kokemustakin tarvitaan lisää. Pitää keskittyä siihen, että ajaa jokaisen erikoiskokeen maaliin. Se on juuri nyt tärkeitä. Pystyisin nostamaan vähän vauhtia jo nyt, mutta kokemuksen kannalta tärkeintä on ajaa maaliin ja saada kilometrejä.

Tulevaisuudestaan Katsuta ei tiedä. Toyotan valmennusohjelma jatkuu, ja tänä vuonna edessä on entistä enemmän ralleja myös Suomen rajojen ulkopuolella. Kalenterissa on viisi MM-rallia, osakilpailuja SM-sarjassa sekä myös Italian ja Ranskan mestaruussarjassa.

Ruotsin MM-rallissa Katsuta oli WRC2-luokan yhdeksäs. SM-sarjassa paras sijoitus on luokan neljäs.

Tulevana viikonloppuna Katsuta ja Salminen ajavat R2-luokan Fordilla Italiassa Rallye del Cioccossa. Samassa rallissa, jossa Kalle Rovanperäkin ajaa.

– Parin vuoden päästä on saatava jo kunnon tuloksia. Onko se WRC2-luokassa MM-sarjassa, sitä en osaa sanoa. Yritän voittaa jo tuolloin, Katsuta sanoo.

Hän ei myöskään peittele haluaan Toyota Yaris WRC:n puikkoikin. Se on myös yksi valmennuksen tavoitteista, että Toyota sai lajin huipulle japanilaiskuskin.

– Tottakai haluan ajaa Toyotan WRC-autolla, mutta nyt minun taitoni eivät vielä riitä. Pitää opetella ja paljon lisää saada kokemusta. Se vaatii todella kovaa työtä, ja sitä kyllä minä teen ja haluan tehdä, Takamoto Katsuta korostaa.

Lue myös Adachi palkintokorokkeelle Tahkolla

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit