Tallilta huonoja uutisia Jari-Matti Latvalalle, kilpailu ei jatku lauantaina

4.10.2019 / 19:57
Jari-Matti Latvalan kilpailu Walesissa päättyi ulosajoon (Kuva: Jaanus Ree / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Jari-Matti Latvalan osalta Walesin MM-ralli päättyi seitsemännellä erikoiskokeella sattuneen ulosajon seurauksena.

Toyota-talli tiedotti alkuillasta, että ulosajossa Jari-Matti Latvalan auton turvakaaret olivat vaurioituneet ja tästä syystä kilpailuviikonloppu suomalaiskuljettajan osalta on ohi. Latvala ja kartanlukija Miikka Anttila eivät siis osallistu Walesin MM-ralliin lauantaina ja sunnuntaina Ralli 2 -säännön turvin.

Latvala ajoi viidennellä erikoiskokeella viikonlopun ensimmäisen pohja-aikansa ja nousi juuri ennen huoltotaukoa kokonaistilanteessa kolmanneksi. Ero kärkeen oli tässä kohtaa vain 6,2 sekuntia, joten töysäläinen ei pelkästään taistellut palkintosijoituksesta, vaan viimevuotiseen tapaan tiukasti myös kilpailun voitosta. Heti huollon jälkeisellä erikoiskokeella Latvala putosi viidenneksi ja erikoiskokeen maalissa hän epäili rengasrikkoa.

– En tiedä onko minulla vasen takarengas hajonnut. Auton takaosa tuntui todella oudolta ja osuin kiveen, joten luulen, että meillä on hitaasti tyhjenevä rengas, Latvala kommentoi kuudennen erikoiskokeen maalissa.

Seuraavalla, seitsemännellä erikoiskokeella, Latvala ajoi rajusti ulos ja auto jäi katolleen tien sivuun. Edessä oli keskeytys perjantain osalta ja nyt siis myös koko viikonlopun osalta. Latvala osallistui Iso-Britannian MM-ralliin urallaan jo 18. kerran. Yleiskilpailun voittoja on vuosien varrella kertynyt kaksi, vuosina 2011 ja 2012, sekä yhteensä kuusi palkintosijoitusta (2-3-1). Viime vuonna Latvala ajoi Walesissa toiseksi.

 

 

Lue lisää! Video – Hajosiko Latvalan autosta jotain ja aiheutti ulosajon? (4.10.2019)

Teksti: Jari Hotti, Llandudno
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit