Tallipäällikkö mielissään, kausi käynnistyy kotiradalta – “Paikkana fantastinen”

2.6.2020 / 13:38
Christian Horner, Red Bull Racingin tallipäällikkö (Kuva: Getty Images / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Formula 1:n MM-sarjan kausi 2020 käynnistyy heinäkuussa kahdella Itävallan Red Bull Ringillä ajettavalla osakilpailulla.

Red Bull Ring Itävallan Spielbergissä on Formula 1:n MM-sarjan talleista, kuten nimikin jo sen hyvin kertoo, Red Bull Racingin kotirata. Tänään tistaina MM-sarja ilmoitti, että Red Bull Ringillä ajetaan kauden avausosakilpailu heinäkuun ensimmäisenä viikonloppuna ja tämän lisäksi samaisella radalla kilpaillaan myös kauden toinen osakilpailu viikkoa myöhemmin.

– Red Bull on saanut poistettua kaikki esteet, että Itävallassa päästään ajamaan ja saadaan MM-sarjalle turvallinen startti. Paikkana se (Red Bull Ring) on fantastinen ja olemme iloisia siitä, että saamme avata MM-sarjan uuden kauden kotiradallamme. Tämä on vaatinut kaikilta valtavasti työtä ja Itävallassa ajettavat kaksi osakilpailua tulevat antamaan tuleville osakilpailuille mallia, Red Bull Racingin tallipäällikkö Christian Horner korostaa tallinsa tiedotteessa.

Red Bull on juhlinut voittoa kotiradallaan kaksi kertaa, vuosina 2018 ja 2019, ja molemmilla kerroilla ykkösenä ruutulipulle kaasutteli Max Verstappen. Mikäli Verstappen voittaa MM-sarjan kauden avausosakilpailun Red Bull Ringillä heinäkuussa, tulee hänestä Itävallan GP:n kautta aikojen ensimmäinen kolmeen peräkkäiseen voittoon yltänyt kuljettaja. Itävallan GP on ajettu kolmella eri radalla vuosina 1964, 1970-1987, 1997-2003, sekä 2014-2019.

Suomalaiskuljettajista Itävallan GP:n voittoon ovat yltäneet Mika Häkkinen vuosina 1998 ja 2000, sekä Valtteri Bottas 2017.

Lue myös! F1-avaus heinäkuussa Itävallassa, MM-sarjan ensimmäiset osakilpailut julki (2.6.2020)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit