Tallipäällikkö Pinomäki vakuuttunut Kallion potentiaalista – “Hän voi yllättää monet tänä vuonna”

11.4.2018 / 14:00
SET Promotion -tiimin Super1600-luokan Renault Twingo (Kuva: SET Promotion).

[ A- ] / [ A+ ]

Pinomäen veljesten Jussin ja Kallen vetämä SET Promotion -tiimi on tottunut menestymään rallicrossin arvosarjoissa. Tänä vuonna tiimin värejä EM-sarjan Super1600-luokassa edustavat ensimmäisen täyden kautensa sarjassa ajava Jesse Kallio, sekä Super1600-luokan EM-pronssimitalisti vuodelta 2016, venäläinen Timur Shigaboutdinov.

Timur Shigaboutdinov on kilpaillut SET Promotion -tiimin väreissä jo useamman kauden ajan, kun taas Jesse Kalliolle tiimi tuli ensimmäisen kerran tutuksi kaudella 2016, kun hän debytoi EM-sarjassa Barcelonassa, Espanjassa sijoittumalla Super1600-luokassa hienosti neljänneksi. Shigaboutdinov on ajanut EM-sarjassa kuusi palkintosijoitusta, kun taas Kallio valloitti viime vuonna RX Academyn mestaruuden, sekä tänä talvena RX Academyn talvisarjan mestaruuden.

– Timur on aina nopea ja Jessellä on paljon potentiaalia. Hän nousi viime kaudella huipulle kovatasoisessa RX Academyssa ja luulen, että hän voi yllättää monet tänä vuonna, SET Promotionin tallipäällikkö ja rallicrossin moninkertainen Euroopan mestari Jussi Pinomäki sanoo.

Kahdeksaan Euroopan mestaruuteen vuosien varrella yltänyt SET Promotion kilpailee rallicrossin EM-sarjassa Super1600-luokassa tänä vuonna Renault Twingo -autoilla, jotka on rakennettu tiimin tiloissa Turussa. Talven aikana tiimi on testannut kalustoa ahkerasti eri radoilla Ranskassa ja Pinomäen mukaan tilanne alkavan kauden lähestyessä on hyvä.

– Olemme tehneet kovasti töitä koko talven ajan kehittääksemme autoa ja muokkaamaan sitä elektroniikan osalta FIA:n uusiin sääntöihin sopivaksi. Kaikki on mennyt hyvin, Pinomäki korostaa.

Rallicrossin MM- ja EM-avaus ajetaan tulevana viikonloppuna Barcelonassa, Espanjassa. Super1600-luokan EM-sarjassa ajetaan kauden aikana kuusi osakilpailua, Espanjan jälkeen Portugalissa, Norjassa, Ranskassa, Latviassa, sekä Saksassa, minne sarja lokakuussa päättyy.

Lue myös! Jesse Kallion EM-taival käynnistyy tutulta radalta – “Kyllä se helpottaa ja auttaa todella paljon” (11.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit