Tallipäällikkö vahvisti: Evans taistelee mestaruudesta Sunista ja Lappia vastaan

23.8.2016 / 06:28
Elfyn Evans Suomen MM-rallissa heinäkuussa (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarjassa WRC2-luokan mestaruustaistelusta tulee kolmen kauppa, kun Fordin rallitoimintaa pyörittävän M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson vahvisti maanantaina, että sarjaa johtava Elfyn Evans pääsee vielä ajamaan tallin kalustolla ja taistelemaan näin ollen mestaruudesta. Suomen MM-rallin jälkeen Evans epäili omia mestaruusmahdollisuuksiaan, koska sopimusta syksyn ralleista ei oltu tehty.

Viime viikonloppuna Ulster-rallissa Pohjois-Irlannissa kilpailun voittoon ajanut ja samalla Britannian tämän vuotisen rallimestaruussarjan mestaruuden varmistanut Elfyn Evans, 27, johtaa WRC2-luokan MM-sarjaa kahden pisteen erolla Teemu Suniseen nähden. Suomessa ja Saksassa voitot napannut Esapekka Lappi on puolestaan kolmantena, 13 pistettä Evansista jääneenä.

Aivan kuten elokuun alussa uutisoimme, niin Evans epäili Suomen MM-rallin jälkeen mahdollisuuksiaan voittaa WRC2-luokan mestaruus tänä vuonna, koska sopimusta M-Sportin kanssa tulevista ralleista ei ollut.

– Minulla ei ole enää sovittuja ralleja, joten tämä (Suomi) näyttäisi jäävän viimeiseksi. Odotan lisää mahdollisuuksia, mutta minä en ole se, joka tekee päätökset. Ainoa mitä voin tehdä tässä tilanteessa, on pitää pääni ylhäällä, jatkaa eteenpäin ja toivoa, että jotain hyvää vielä tapahtuu, Evans kommentoi elokuun alkupuolella.

M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson rauhoitteli tuolloin tilannetta toteamalla, että Evansin tilannetta katsotaan uudestaan Ulster-rallin jälkeen.

– Elfyn on ajanut todella hyvin tänä vuonna ja on nälkäinen sen suhteen, että saisi tehdä paluun WRC-auton rattiin. Tällä hetkellä kuitenkin tärkein fokus on siinä, että varmistamme hänelle mahdollisimman hyvät sijoitukset niin Britannin sarjassa, kuin WRC2-luokan MM-sarjassakin, Wilson sanoi.

– Hän kilpailee Ulster Rallissa kahden viikon päästä ja sen jälkeen teemme arvion molemmista sarjoista ja katsomme mitkä kilpailut loppukaudesta antaisivat hänelle parhaan mahdollisuuden parhaaseen mahdolliseen tulokseen, Wilson vakuutti.

“Täytyy miettiä paras vaihtoehto”

Välittömästi Ulster-rallin voiton ja Evansin mestaruuden varmistumisen jälkeen Wilson ilmoitti, että Evans tulee ajamaan myös WRC2-luokan maailmanmestaruudesta tänä vuonna.

– He (Evans ja kartturi Craig Parry) palaavat takaisin MM-sarjaan vielä loppukauden aikana. Nyt meidän täytyy arvioida tulevat kisat tarkkaan ja miettiä mikä olisi paras vaihtoehto varmistaa toinen mestaruus tänä vuonna, Wilson kommentoi Crash.netin haastattelussa.

Ja paras vaihtoehto tarkoittaa luonnollisesti sitä, että kun Evans saa enää metsästää pisteitä yhdestä jäljellä olevasta neljästä MM-rallista ja samaan aikaan Suninen, sekä Lappi voivat jahdata pisteitä vielä kahdesta osakilpailusta, niin Evansin on mietittävä osallistuako samaan kisaan suomalaisia vastaan vai taktikoida osallistuminen sellaiseen ralliin missä Suninen ja Lappi eivät ole mukana tai ovat mukana, mutta eivät aja MM-pisteistä.

Rallin MM-sarjaa on jäljellä siis vielä neljä osakilpailua: Korsika, Espanja, Wales, sekä Australia. Kauden aikana ajetuista seitsemästä osakilpailusta kuusi parasta tulosta lasketaan mukaan loppupisteisiin. Elfyn Evansin isä Gwyndaf Evans voitti Britannian rallisarjan tasan 20 vuotta sitten, vuonna 1996. Gwyndaf ajoi urallaan 32 MM-rallia ja paras sijoitus oli “sumuisella saarella” ajetun kotirallin kuudes sija vuonna 1995.

WRC2:n MM-pistetilanne Saksan jälkeen

1) Elfyn Evans 95 (6)
2) Teemu Suninen 93 (5)
3) Esapekka Lappi 82 (5)
4) Nicolas Fuchs 59 (5)
5) Armin Kremer 55 (5)
6) Pontus Tidemand 49 (4)

Suluissa ajetut MM-rallit tänä vuonna.

Lue myös! Esapekka Lapilta suvereeni esitys Saksan asfaltilla – “Olen ikionnellinen!” (21.8.2016)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti
Lähde: Crash.net


Facebook kommentit