Tallipäällikkötiistai: Hyundain Nandan kaipaa edelleen lisää suorituskykyä

16.5.2017 / 11:02
Hyundaipomot Michel Nandan (oik.) ja Alain Penasse (vas.) ovat kiittäneet Thierry Neuvilleä kahdesta voitosta, mutta se ei tallille vielä riitä. (kuva: Hyundai Motorsport)

[ A- ] / [ A+ ]

Hyundain uusi i20 WRC on osoittanut kilpailukykynsä rallin MM-sarjassa. Alkukauden perusteella Saksasta operoiva korealaismerkki on sarjan suurin yllättäjä. Thierry Neuville on voittanut kaksi osakilpailua, jos kohta on myös hosunut kaksi muuta tarjolla jo ollutta ykkössijaa omiin ajovirheisiinsä.

Dani Sordo on pomminvarmana suorittaja ajanut myös muutamia pohja-aikoja ja on tuonut auton jokaisessa kilpailussa MM-pisteille, joista kolme kertaa neljän parhaan joukkoon. Hayden Paddonin vuosi alkoi kuolonkolarilla Monte Carlossa, mutta sen jälkeen hän on Sordon tavoin tuonut auton aina maaliin. Toki vauhtia odotettiin enemmän.

Neuvillen Korsikan ja Argentiinan voitot heittävät hänet Portugalissa selkeäksi suosisiksi.

– Tuloksemme ovat olleet viime aikoina hyviä, ja se on tuonut koko tiimin lisää nostetta, mutta se ei tarkoita että voisimme olla itsevarmoja. Suorituskyvyssämme on vielä varaa parantaa paljonkin kaikkien kolmen kuskimme osalta. Kilpailu on äärimmäisen tiukkaa tänä vuonna, joten emme voi levätä laakereillamme, Hyundain tallipäällikkö Michel Nandan sanoo.

Neuville on MM-sarjassa kolmantena, 18 pistettä Sebastien Ogierin ja kaksi pistettä Jari-Matti Latvalan takana. Sordo on viidentenä, ja automerkkien sarjassa M-Sport on enää 22 pisteen karussa Hyundailta.

– Emme ole koskaan olleet tässä rallissa palkintokorokkeella. Se on ensimmäinen tavoitteemme nyt. Toki kun olemme voittaneet kaksi kisaa putkeen, niin haluaisimme jatkaa sitä. Tiedämme, että jälleen tulee tiukka taistelu. Voittomme ovat supistaneet eroa M-Sportiin MM-sarjassa, mutta kausi on pitkä ja paljon on vielä saavutettavana, tallipäällikkö korostaa.

Portugalin MM-ralli alkaa torstai-iltana.

Lue myös Citroenin Matton julistaa maalintulopakkoa

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit