Tallipäällikkötiistai – Malcolm Wilson: “En näe syytä miksi emme taistelisi kärkisijoista”

6.6.2017 / 14:17
Malcolm Wilsonin uhkapeli onnistui. Ilman tehtaan "virallista" tukea hän nostanut Fordin sarjan ykköstiimiksi. (kuva: M-Sport World Rally Team)

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sportin ruumiillistuma Malcolm Wilson pelasi hurjaa uhkapeliä talvella. Hän haali maailmanmestari Sebastien Ogierin “yksityistalliinsa” ja antoi jälleen – ties kuinka monennen – mahdollisuuden myös Ott Tänakille.

Ja mikä on lopputulos, kun kauden 13:sta rallista on ajettu kuusi? M-Sport Ford johtaa autonvalmistajien sarjaa ja Ogier on omalla kärkipaikkallaan kuljettajien pisteissä. Ford on ollut jokaisessa rallissa palkintokorokkeelle vähintään yhden auton voimin.

Tulitukea on ajanut myös Dmackin väreissä ajava Elfyn Evans, jonka uran avausvoitto jäi Argentiinassa 0,7 sekunnin päähän.

– Vaikea uskoa, että olemme jo kauden puolivälissä. Olemme saaneet aikaan fantastisia tuloksia ensimmäisen vuosipuoliskon aikana, ja haluamme saman trendin jatkuvan. Tämä on tasaisin mestaruustaistelu jonka muistan, joten meillä ei ole varaa levätä laakereillamme. Jos haluamme nähdä samanlaisten tulosten jatkuvan, meidän on tehtävä hartaasti töitä, ja sitä tämä porukka kyllä tekeekin, Wilson sanoo tallinsa tiedotteessa.

– Erityisesti testiryhmän toimintaa on kiitettävä. Meillä oli pieni juhlahetki viime viikolla, mutta osa merkittävistä ihmisistä ei voinut osallistua, koska he oli samaan aikaan Sardiniassa. Näin he varmistivat, olemme valmistautuneet parhaalla mahdollisella tavalla kilpailuun.

Ogier on voittanut Sardiniassa kolme kertaa. Nyt hänellä on kiusallinen aura-auton rooli, mutta ei tuo tuntunut haittaavan lopulta Portugalissakaan, jossa hän voitti.

– Kaikilla kuljettajillamme on hyvät saldot täältä, ja tätä kisaa tiimi nimenomaan on odottanut. En näy syytä, miksi emme taistelisi kärkisijoista. Jokainen työskentelee sen tavoitteen eteen, Wilson korostaa.

Italian MM-ralli Sardiniassa alkaa torstai-iltana.

Lue myös Yves Matton: “Andreas saa ajaa vapaasti”

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit