Tallipäällikkötiistai – Tommi Mäkinen: “Haluaisin nähdä kolme autoa maalissa”

6.6.2017 / 11:09
Tommi Mäkinen ja Esapekka Lappi käyvät keskustelua kilpailutaktiikasta. Ainakin Portugalissa oli lupa laskea menemään kun siltä tuntui. (kuva: Toyota Gazoo Racing)

[ A- ] / [ A+ ]

Rallin MM-sarja jatkuu viikonloppuna Italian Sardiniassa. Tommi Mäkisen johtama Toyota-talli on valmiina taisteluun MM-pisteistä. Viivalle lähtevät kaikki kolme kuskia: Jari-Matti Latvala, Juho Hänninen ja Esapekka Lappi.

Edellisissä soraralleissa, Argentiinassa ja Portugalissa, Toyota Yaris WRC.n suorituskykyä väläyteltiin, mutta lopputulos jäi lopulta hieman laihaksi. Mäkinen korostaa, että talli on edelleen vasta matkalla kohti parempaa menestystä. Toyotan kehitystyö siinä pisteessä, että voittojen tai jatkuvien pohja-aikojen odottaminen ei ole vielä realistista.

– Portugalin jälkeen tulee toinen rankka ralli Sardiniassa. Automme eivät ole juurikaan erilaiset kuin Portugalissa. Opimme siellä muutamia asioita, jotka toivottavasti ovat hyödyksi Italiassa. Sardiniasta tulee kuuma kisa, ja siellä on riski rengasrikoille. Meidän kuljettajamme ovat ammattilaisia, ja he tietävät mitä tehdä. Haluaisin nähdä kolme autoa maalissa, ja jos saamme kerättyä hyvin pisteitä myös, niin vielä parempi, Mäkinen sanoo Toyotan tiedotteessa.

Esapekka Lapille Sardinia on toinen esiintyminen WRC-autolla. Portugalin huippuhetki oli Powerstagen neljänneksi nopein aika.

– Meillä on hyvä kehityssuunnitelma Sardiniaan, myös Esapekalle, mutta tärkeintä on ajaa kaikki kilometrit jotta voimme saada oppia mahdollisimman paljon, Mäkinen korostaa.

Kilpailu Sardiniassa alkaa torstai-iltana lyhyellä 2-kilometrisellä areenapyörityksellä.

Miiro Koivula, twitter @MiiroKoivula


Facebook kommentit