Tallipäälliköltä ymmärrystä Sunisen suuntaan – “Rallissa kokemus on kaikki kaikessa”

10.3.2018 / 16:15
Teemu Suninen jatkaa Meksikossa lauantaina Ralli 2 -säännöllä (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

Teemu Sunisen ja kartanlukija Mikko Markkulan taival Meksikon MM-rallissa perjantaina ei yhdestä erikoiskokeen pohja-ajasta huolimatta tarjonnut juurikaan suuria ilonaiheita. M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson kuitenkin muistutti, että Sunisen kokemus WRC-kalustolla kilpailemisen suhteen on vielä varsin vähäinen.

Teemu Suninen oli ajanut ennen nyt käynnissä olevaa Meksikon MM-rallia WRC-kalustolla MM-rallit Puolassa ja Suomessa viime vuonna, sekä Ruotsissa tänä vuonna. Kaiken lisäksi Meksikoon valmistavat testit jäivät kokonaan ajamatta, joten soralla ajamisen suhteen Suninen lähti aika lailla nollatilanteesta Meksikoon. Nämä seikat huomioiden perjantain kolmen ensimmäisen erikoiskokeen tulokset 9-9-10 olivat varsin odotettua antia Sunisen osalta.

– Aamupäivä oli vaikea ja en ollut niin nopea kuin olisin halunnut olla. Minulla oli hyvä lähtöpaikka ja toivoin olevani lähempänä niitä kuljettajia joiden lähtöpaikka oli lähellä omaani. Mutta vertasin siinä sitten itseäni (Sebastien) Loebiin ja täytyy kuitenkin muistaa, että hän on yhdeksänkertainen maailmanmestari, Suninen kommentoi M-Sport Fordin tiedotteessa.

Omassa tiedotteessaan Suninen suunnitteli aamupäivän jälkeen, että iltapäivän lenkillä vauhtia pyritään nostamaan.

– Kilpakumppanit ovat heti nopeampia, jos alkaa arkailla hiemankin. Mutta ensin täytyy tottua autoon hyvin, joten parannetaan vauhtia tästä vähitellen, Suninen totesi.

Leonin lyhyellä kaupunkierikoiskokeella (EK5) Suninen täräyttikin sitten kauden ensimmäisen pohja-aikansa, mutta heti seuraavalla erikoiskokeella (EK6) jokelalainen kokikin sitten ison pettymyksen.

– Ajoin helpossa oikealle kääntyvässä mutkassa hieman leveäksi ja kolhin auton vasenta takakulmaa. Luulimme ensin, että kyseessä oli rengasrikko, mutta se olikin jousitus, Suninen kertasi tapahtumia erikoiskokeen maalissa.

 

Selivaara logo 2017

 

“Pitää muistaa, vasta neljäs MM-ralli WRC-kalustolla”

Suninen pääsi jatkamaan matkaansa seuraavalle erikoiskokeelle ja starttasikin sinne, mutta tuon erikoiskokeen maali jäi lopulta näkemättä.

– Auto oli erittäin vaikea ajettava, mikä tietysti on normaalia, jos rikot sen. Mutkissa auton hallinta oli vaikeaa ja jouduin pumppaamaan koko ajan jarrua, joka tietysti kuumensi jarruja liikaa. Ajoin sitten leveäksi, osuin muuriin ja jouduimme keskeyttämään, Suninen kertasi seitsemännen erikoiskokeen tapahtumia.

Ruotsin MM-rallissa helmikuussa Suninen oli kahdeksas. M-Sport Fordin tallipäällikkö Malcolm Wilson jakoi kuljettajalleen ymmärrystä nyt tulleen keskeytyksen jälkeen.

– Luulen, että Teemu oli hieman pettynyt aamupäivän vauhtiinsa, mutta meidän pitää muistaa, että kyseessä on hänelle vasta neljäs MM-ralli WRC-kalustolla. Ja rallissa kokemus on kaikki kaikessa. Oli hienoa nähdä hänen ajavan nopein aika Leonin erikoiskokeelle, mutta sitten hän teki virheen iltapäivällä, jonka seurauksena moottorinjäähdytys kärsi vaurioita. Se toi keskeytyksen, Wilson taustoitti.

Auto kuitenkin saatiin huollossa kuntoon ja näin ollen Suninen, sekä Markkula pääsevät mukaan erikoiskokeille lauantaina Ralli 2 -säännön turvin. Mahdollisuudet kärkisijoituksiin toki ovat jo menneet, sijalta 31. matkaan lähtevä Suninen kun on jäänyt jo viimeisestä pistesijastakin parikymmentä minuuttia, mutta kokemuksen kannalta tärkeitä kilometrejä on kuitenkin luvassa.

Niitä MM-ralleja Sunisella WRC-kalustolla kun tosiaan on ajettuna vasta neljä.

Meksikon MM-ralli jatkuu lauantaina iltapäivällä kello 16.33 Suomen aikaa. Ohjelmassa on yhdeksän erikoiskoetta yhteispituudeltaan reilut 140 kilometriä.

Lue myös!

Papat jaksaa heilua, Loebin huikea paluu MM-sarjaan (10.3.2018)
Tidemand matkalla voittoon, Rovanperällä huonoa tuuria (10.3.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit