Tallipäälliköltä ymmärrystä Sunisen turhautumiselle – “Luonteeltaan kilpailija”

29.3.2019 / 23:06
Suomalaiset WRC-tähdet, Esapekka Lappi, Teemu Suninen ja Jari-Matti Latvala (Kuva: M-Sport Ford).

[ A- ] / [ A+ ]

M-Sport Ford -tallille avauspäivä Korsikan MM-rallissa oli erinomainen.

Vielä viime vuoden joulukuussa M-Sport Ford -tallin osallistuminen rallin MM-sarjaan kaudella 2019 oli talousongelmista johtuen epävarmaa ja kaiken lisäksi tallin takaisin mestaruuskantaan nostanut Sebastien Ogier oli siirtynyt muihin maisemiin. Harva uskoi brittitallin nousevan enää tänä vuonna mukaan aivan sinne kuumimpaan kärkeen, mutta toisin on käynyt.

Vaikka Elfyn Evans ja Teemu Suninen eivät olekaan vielä aivan sitä huipputulosta onnistuneet M-Sport Fordille tällä kaudella tuomaan, paras tulos on toistaiseksi Evansin Meksikosta nappaama kolmas sija, niin osoituksena huippuvauhdista toimii esimerkiksi kilpailun johdossa ajettujen erikoiskokeiden määrä, joka tällä kaudella MM-sarjassa Korsikan osakilpailun perjantain jälkeen M-Sport Fordilla on sama kuin Hyundailla (7-7).

Korsikan avauspäivä perjantaina toi tähän tilastoon M-Sport Fordille kolmen pykälän lisäyksen, kun Evans ajoi kolme pohja-aikaa johtaen kilpailua kolmen erikoiskokeen ajan ja saapuen yötauolle johtoasemassa 4,5 sekunnin turvin ennen MM-pistejohtaja Ott Tänakia. Sunisen ensimmäinen kilpailupäivä Korsikan saarella WRC-autolla toi puolestaan viidennen sijan.

– Päivä oli meille loistava ja todisti samalla sen, että meiltä löytyy vauhtia lumen ja soran lisäksi myös asfaltilla. Elfyn on ollut huikeassa iskussa heti alusta lähtien. Kolme pohja-aikaa osoittivat, että hänellä on eväitä taistella voitosta tänä viikonloppuna, M-Sport Fordin tallipäällikkö Richard Millener hehkuttaa tiedotteessa.

 

 

“Teemulla oli myös todella hyvä päivä”

Kärkikaksikon Evans-Tänak takana omaa mahdollisuuttaan kyttää Hyundain Thierry Neuville, jolla eroa kärkeen on perjantain jälkeen 9,8 sekuntia.

– Tiedämme sen kuinka kova kilpailija Ott on, mutta tiedämme myös kuinka hyvä auto Fiesta on ja kuinka nälkäinen Elfyn on saalistaessaan toista voittoaan. Voittotaistelusta tulee varmasti eeppinen näiden kahden välillä, eikä toisaalta Thierrykään kaukana ole, Millener muistuttaa.

Evansin tavoin myös Suninen oli perjantaina hyvässä vauhdissa jättäen taakseen muun muassa hallitsevan maailmanmestarin ja Korsikan viime vuoden voittajan Sebastien Ogierin. Ja tämä siitäkin huolimatta, että alkukauden pettymysten myötä Suninen on liikenteessä “safety moodilla”, eli turhia riskejä ei oteta. Tärkeintä on päästä maaliin.

– Teemulla oli myös todella hyvä päivä. Hänelle on annettu tiukat ohjeet selviytyä maaliin, eikä ajaa äärirajoilla. Joten viides sija ja useiden huomattavasti kokeneimpien kilpakumppaneiden taakseen jättäminen on todella vaikuttava suoritus, Millener kehuu suomalaissuojattiaan.

Sunisen kommenteista paistoi koko perjantain ajan läpi se tietynlainen turhautuneisuus tilanteeseen. Kovempaakin pääsisi, mutta riskejä vältellen vauhtia ei voi enää nostaa.

– Teemu on luonteeltaan kilpailija, joten tottakai hän on varsin turhautunut, koska ei voi hyökätä ja taistella edellä ajavia vastaan. Ja erityisesti vielä siksi, että hän tietää pystyvänsä parempaan. Mutta hän ei ole kilpaillut täällä aiemmin WRC-autolla, joten on tärkeää kerätä myös kokemusta tulevia vuosia varten, Millener korostaa.

Lue myös! Suniselta hieno näyte osaamisesta kovassa paikassa – “Kyllä tästä hyvä tulee” (29.3.2019)

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit