Talvikauden pettymykset pyyhitty mielestä, Röyhkiö voittojahdissa – “Edessä nopeaa soratietä”

24.5.2019 / 04:46
Aleksi Röyhkiö on valmis rallin SM-sarjan kesäkauteen (Kuva: Jari Hotti).

[ A- ] / [ A+ ]

Flying Finn Future Star -kilpailun ensimmäinen osa vuodelta 2019 sisältää vielä kaksi SM-rallia. Seuraava niistä ajetaan lauantaina Riihimäellä. Flying Finn Academy -kuljettaja Aleksi Röyhkiö janoaa voittoa vaikean talvikauden jälkeen.

Uuden suomalaisen rallitähden metsästys käy viikonloppuna kiivaana, kun vuoden 2019 Flying Finn Future Star -kilpailusta nähdään neljäs osakilpailu. Riihimäen SM-rallissa SM3-luokan alle 25-vuotiaat kuljettajat taistelevat ensin tallipaikasta Suomen MM-rallissa. Kauden loppuun kilpailua käydään vielä vuodelle 2020 kohdennetusta merkittävästä tuesta ajaa rallin MM-sarjan JWRC-luokassa.

Loppukarsintoihin molempien palkintojen osalta valitaan SM3-luokassa viiden parhaan joukkoon sijoittuneet, ikäkriteerit täyttävät nuoret kuljettajat. Ensimmäisen FFFS-palkinnon loppukarsijat ovat selvillä kesän toisen, Pohjanmaalla ajettavan SM-rallin jälkeen. MM-rallihaaveita tiukasti jahtaava ylöjärveläinen Aleksi Röyhkiö on ennen kesän ensimmäistä osakilpailua ensimmäisen putoajan paikalla kuudentena SM3-luokan pisteissä.

– Uusi automme on toimiessaan potentiaalinen. Siihen saa olla tyytyväinen. Kauden avauksessa Tunturissa tekniikkamurheet söivät tärkeitä pisteitä. Kouvolassa vauhti ei tyydyttänyt itseäni ja Joensuussa liika yrittäminen aiheutti ulosajon, Röyhkiö muistelee.

Talvi on kuitenkin pyritty unohtamaan ja voimavarat on keskitetty unelman jahtaamiseen.

– Asiat ja virheet pitää tottakai käsitellä, että tiedetään mitä voidaan parantaa, mutta en minä niillä menneillä ole liikaa päätäni vaivannut. Nyt on tärkeintä tehdä asiat niin hyvin kuin mahdollista, Röyhkiö korostaa.

Viikonloppuna ajettavaan Riihimäen SM-ralliin Röyhkiö lähtee hyvällä itseluottamuksella. Kohonneen itseluottamuksen takana ovat hyvin menneet testipäivät. Riihimäen kilpailussa edessä ovat Röyhkiölle uudet tiet, mutta nuorukainen uskoo tottumisen olevan nopeaa.

– Tottakai olemme tutustuneet incar-videoihin tästä rallista. Edessä on nopeaa soratietä jota Suomessa riittää. Varuskunnan pätkä on siitä mielenkiintoinen, etten sen kaltaista ole aiemmin ajanut. Uskon automme olevan kesällä vahva ja voitosta lähdemme ajamaan, Röyhkiö päätti.

Teksti: Rallin SM-sarjan tiedote


Facebook kommentit