Talvikausi SM-sarjassa iso pettymys Roope Korhoselle – “Edessä on vielä hyviä kisoja”

9.3.2023 / 16:28
Roope Korhosen taival Jyväskylän SM-rallissa päättyi pettymykseen (Kuva: Paavo Huovila).

[ A- ] / [ A+ ]

Rautio Motorsport -tiimin Roope Korhoselle talvikausi rallin SM-sarjassa oli iso pettymys. Tulokaskauttaan SM1-luokassa ajava Korhonen ei kolmen osakilpailun jälkeen mahdu kuninkuusluokan pisteissä kärkikymmenikköön.

Roope Korhonen, 24, on käynyt alkuvuoden aikana läpi tunneskaalan molemmat ääripäät, kun Ruotsin MM-rallin komean luokkavoiton vastapainoksi kolme SM-rallia tarjosivat kaksi keskeytystä ja yhden viidennen sijan. Viime viikonloppuna ajetussa Jyväskylän SM-rallissa, SM-sarjan talvikauden viimeisessä osakilpailussa, Korhosen ja kartanlukija Anssi Viinikan taival päättyi viidennellä erikoiskokeella.

– Erikoiskokeen alussa moottori rötäsi ihan hirveästi, joten ajoimme ensimmäisestä risteyksestä pois ja keskeytimme. Epäilemme, että moottorin turbo hajosi. Kyllä rallin SM-sarjassa ajaminen tökkii. Tuntuu siltä, että ei tästä meinaa tulla yhtään mitään. Moottori pätki koko lauantain, välillä enemmän ja välillä vähemmän, Korhonen kertasi tiedotteessaan kilpailun kulkua.

Perjantai-iltana Killerin raviradalla ajetulla lyhyellä yleisöerikoiskokeella Korhonen oli seitsemänneksi nopein, eron ollessa kärkeen 5,1 sekuntia. Lauantai-aamun kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella tuloksena oli viides ja neljäs sija, jotka nostivat sijoituksen kokonaistilanteessa huoltotauolle saavuttaessa viidenneksi, eron ollessa kärkeen 10,4 sekuntia.

Vaikka tekniikkamurheet matkantekoa vaikeuttivatkin, oli Korhosen vauhti koko ajan nousujohteista ja hyvä osoitus äärimmäisen lupaavan kuljettajan potentiaalista saatiin heti huoltotauon jälkeen, kun Korhonen oli kilpailun neljännellä erikoiskokeella toiseksi nopein, lyöden muun muassa tiimikaverinsa Juha Salon 2,8 sekunnilla. Se mitä nousujohteinen kilpailu olisi Korhoselle tarjonnut lopputuloksen osalta, jäi nyt siis näkemättä, kun edessä oli keskeytys EK5:llä.

– Killerillä aloitimme rallin huonosti, mutta lauantaina saimme ihan hyvin juonen päästä kiinni. Mutta kun moottori aina välillä pätkäisee siten, että se sekunnin murto-osan ajaksi 10–15 kertaa pätkällä sammuu, niin kyllä siinä äkkiä muutama sekunti tappiota tulee. Mielestäni olimme lauantaina vauhdin puolesta ihan alueella, Korhonen arvioi.

 

Roope Korhosen tyylinäyte Volkswagenilla Keski-Suomen “vuoristoradalla” (Kuva: Merita Mäkinen).

 

 

 

“Auto kuntoon ja toukokuussa uusi yritys”

Tammikuussa Rovaniemellä Korhonen jäi ilman tulosta, kun Volkswagen lipsahti hangen puolelle sekä perjantaina, että lauantaina. Kuopion SM-rallista Korhonen haki varmalla ajolla tärkeät kilometrit kokemuksen kannalta sijoittuen viidenneksi ja uran ensimmäinen Ruotsin MM-ralli puolestaan päättyi WRC3-luokan voittoon. Hyvin sujuneet testit ennen Jyväskylän SM-rallia enteilivät hyvää, mutta toisin kuitenkin kävi.

– Kyllä Rally2-luokan Polo tuntui testeissä Rally3-luokan auton jälkeen hyvältä. Se reagoi kaikkeen pykälää paremmin, vaikka testien alussa oli vähän hakemista ennen kun oikea rytmi löytyi. Saimme hyvin kilometrejä alle, joten olemme Ruotsin MM-rallin jälkeen palautuneet hyvin takaisin Rally2 “moodiin” ja siihen miten kyseisen luokan autoa ajetaan, Korhonen hehkutti pari päivää ennen Jyväskylän SM-rallin starttia.

Pettymyksen määrää entisestään lisäsi se, että kyseessä oli Korhoselle kotikilpailu.

– En ole koskaan aiemmin rallia Jyväskylässä ajanut. On mielenkiintoista päästä ajamaan alueen tiestöä, jossa olen pikkupojasta lähtien ralleja penkan päällä seurannut. Ja nyt pääsen ensimmäisen kerran ajamaan kyseisillä teillä itse kilpaa. Hienoja ja perinteisiä Suomen MM-ralliteitä edessä, Korhonen ennakoi SM-sarjan talvikauden päätösosakilpailun alla.

Rallin SM-sarjan kesäkausi käynnistyy 19.-20. toukokuuta ajettavalla Seinäjoen SM-rallilla. Sitä ennen Korhonen kilpailee Portugalin MM-rallissa, missä alla on jälleen WRC3-luokan Ford Fiesta Rally3.

– Harmi homma, että SM-sarja lähti osaltamme tällä tavalla liikkeelle. Auto kuntoon ja toukokuussa uusi yritys, kyllä tämä tästä. Edessä on vielä hyviä kisoja, joissa voi ajaa hyvän tuloksen. Toivotaan, että kausi jatkuu kesällä paremmin, Korhonen käänsi katseensa jo kesäkauteen.

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedotteet
YouTube-video: Rautio Motorsport


Facebook kommentit