Tämä sääntömuutos osoitti toimivuutensa – Viitosruudun kirous kesti loppuun asti

15.8.2022 / 15:55
RX1e-luokan finaalin startti Norjan Hellissä (Kuva: Joerg Mitter / Red Bull Content Pool).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin arvosarjoissa siirryttiin tänä vuonna kolmen lähtörivin kaavioista yhden lähtörivin kaavioon myös semifinaalien ja finaalien osalta.

Aiemmin rallicrossin MM- ja EM-sarjassa vain alkuerissä lähdöt tapahtuivat niin, että 3-5 autoa oli sijoitettu starttiviivan taakse rinnakkain, kun taas semifinaaleissa ja finaaleissa kuusi autoa sijoitettiin kuuteen lähtöruutuun kolmessa eri rivissä. Tänä vuonna sääntöihin tuli muutos, eikä vähiten sen takia, että nyt semifinaaleissa ja finaaleissa mukana nähdään maksimissaan viisi autoa.

Merkittävin syy sääntömuutokselle löytyy MM-sarjan Supercar-luokan historiasta. Vuosina 2014-2021 MM-sarjassa ajettiin yhteensä 88 finaalia ja näistä peräti 72:ssa (81,8 %) finaalissa voittoon ajoi kuljettaja, joka starttasi ensimmäisestä lähtörivistä, eli joko ykkös- tai kakkosruudusta. Paalupaikalta voittoon suorituksia MM-sarjan Supercar-luokassa kahdeksan vuoden aikana nähtiin 50 kappaletta (56,8 %).

Kun eturivin lähtöpaikka toi kahdeksan vuoden aikana finaalivoiton lähes 82 prosentin tehokkuudella, niin selvää on, että toisesta ja kolmannesta rivistä ei voittoon ajettu kovinkaan monta kertaa. Toisesta lähtörivistä voittoon 88 finaalissa ajettiin 15 kertaa (17,0 %) ja niistä kolmosruudusta 11 kertaa (12,5 %).

Sen sijaan kolmas lähtörivi oli kahdeksan vuoden aikana MM-sarjassa lähes takuuvarma “et voita tätä finaalia” tilanne kuljettajalle ja varsinkin viidennestä ruudusta finaaliin startanneelle kuljettajalle. Viidennestä lähtöruudusta kun ei noustu finaalin voittoon kertaakaan! “Kuudennen ruudun ihmeeseen” ainoana kuljettajana MM-sarjan historiassa ylsi Timmy Hansen ja tämä tapahtui Trois-Rivieresin radalla Kanadassa vuonna 2016.

Norjan Hellissä sunnuntaina ajetun täyssähköautojen RX1e-luokan historian ensimmäisen finaalin voittoon ajoi Johan Kristoffersson, joka starttasi finaaliin kolmannesta ruudusta. Toiseksi sijoittuneen Hansenin lähtöruutu oli neljäs, kun taas ykkös- ja kakkosruudun Ole Christian Veiby ja Niclas Grönholm jätettiin sijoille kolme ja viisi. Ainakin avausosakilpailun tulosten perusteella tämä sääntömuutos osoitti siis heti toimivuutensa.

Rallicrossin MM-sarjan kaksi seuraavaa osakilpailua ajetaan Riiassa, Latviassa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Rallicrossin MM-sarjan 88 finaalia 2014-2021

Lähtöruutu

1. ruudusta voittoon 50 kertaa (56,82 %)
2. ruudusta voittoon 22 kertaa (25,00 %)
3. ruudusta voittoon 11 kertaa (12,50 %)
4. ruudusta voittoon 4 kertaa (4,55 %)
5. ruudusta voittoon 0 kertaa (0 %)
6. ruudusta voittoon 1 kertaa (1,14 %)

Lähtörivi

1. rivistä voittoon 72 kertaa (81,82 %)
2. rivistä voittoon 15 kertaa (17,05 %)
3. rivistä voittoon 1 kertaa (1,14 %)

 

 

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

 

Pinomäen oivallus Grönholmin apuna semifinaalissa, mutta finaalista tuli pettymys


Facebook kommentit