Tampereella tarjolla lauantaina harvinaista ralliherkkua – “Varmasti makeita sorapätkiä”

28.7.2023 / 18:18
Kalle Rovanperä Viron MM-rallissa kesällä 2022 (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Jyväskylän MM-rallin starttiin on aikaa enää alle viikko. Sitä odotellessa rallikansan katseet kohdistuvat lauantaina Tampereen seudulla ajettavaan HYAcenter Ralliin.

Tamperelaisen PR-Racingin järjestämä perinteinen kesäralli, joka tänä vuonna kantaa nimeä HYAcenter Ralli, on lähes vuosittain nauttinut kovatasoisesta lähtöluettelosta. Ajankohta Jyväskylän MM-rallin alla tarjoaa erinomaisen mahdollisuuden hakea oikeita sorateiden säätöjä kilpailuolosuhteista ja tähän mahdollisuuteen on tänä vuonna tarttunut rallin MM-sarjassa kilpailevista tiimeistä Toyota ja M-Sport Ford.

– Olen kuullut vain positiivisia kommentteja kilpailussa käytettävistä erikoiskokeista, joita on takavuosina ajettu MM-rallissakin. Varmasti on makeita sorapätkiä luvassa, rallin hallitseva maailmanmestari ja MM-pistejohtaja, Toyotan ykköstähti Kalle Rovanperä hehkuttaa kilpailun tiedotteessa.

Rovanperän kilpaileminen Suomessa muussa kuin MM-rallissa, on äärimmäisen harvinaista herkkua ralliyleisölle. Rovanperä nähtiin edellisen kerran Suomessa numerot auton ovissa muussa kuin MM-rallissa, Tunturirallissa Rovaniemellä tammikuussa 2020, kun puuppolalainen kilpaili tuolloin urallaan ensimmäistä kertaa MM-sarjan pääluokan autolla.

Voitokkaan Rovaniemen reissun jälkeen Rovanperä on osallistunut MM-sarjan pääluokkaan 40 kilpailussa ja palkintokaappiin on tullut kolmen ja puolen vuoden aikana yksi maailmanmestaruus, kymmenen osakilpailuvoittoa ja yhteensä 18 palkintosijoitusta (10-4-4). Tampereella lauantaina Rovanperän vauhdissa yrittävät pysyä tiimikaveri ja Jyväskylän MM-rallin vuoden 2021 voittaja Elfyn Evans, sekä Fordilla Ott Tänakin korvaava Pierre-Louis Loubet.

Jyväskylässä ensi viikolla WRC2-luokassa kilpailevista kuljettajista Tampereella nähdään muun muassa rallin SM-sarjan SM1-luokan pistejohtaja Jari Huttunen, sekä tänä vuonna WRC3-luokassa neljä MM-rallia voittanut Roope Korhonen. Mukana kilpailussa nähdään yhteensä 76 kilpailijaparia ja heidän joukossaan myös Saku Vierimaa, joka muistetaan PR-Racingin kesärallin historian ensimmäisenä yleiskilpailun voittajana. Tämä tapahtui vuonna 1991.

HYAcenter Rallissa ajetaan kahdeksan erikoiskoetta, yhteispituudeltaan reilut 71 kilometriä. Reitti muodostuu kahdesta neljän erikoiskokeen lenkistä, eli ennen huoltotauokoa ja sen jälkeen ajetaan samat neljä erikoiskoetta. Kilpailu käynnistyy lauantaina kello 10.27, kun karavaani pöllyttää soraa maineikkaalla Savon erikoiskokeella Lempäälästä kohti Kangasalaa. Sen jälkeen reitti suuntautuu Valkeakosken ja Pälkäneen suuntaan, palatakseen taas Lempäälän puolelle.

Yksi HYAcenter Rallin tämän vuoden erikoisuuksista piti olla usean vuoden tauon jälkeen ajettava lehdistöralli, mutta se jouduttiin lopulta kuitenkin perumaan. Tiedotteen mukaan useampikin toimittaja oli vielä keväällä aiheesta kiinnostunut ja sopivia autojakin oli varailtu alustavasti, mutta ajankohdan lähestyessä suunnitelmat menivät uusiksi.

– Monenlaisia syitä ja esteitä kollegoille ilmaantui, joten harmillisesti lehdistöluokkaan ei saatu kilpailijoita. Lehdistöluokan ainoana osallistujana luokkavoitto olisi ollut tarjolla, mutta eihän siinä olisi ollut mitään tolkkua, HYAcenter Rallin tiedottajana toimiva, pitkän linjan rallitoimittaja Jarno Saari naurahti kommentoidessaan oman osallistumisensa peruuntumista.

20 euron hintaisia rallipaketteja voi ostaa Vehoniemen Automuseolta, Valkeakosken Shelliltä, Marjamäen SEO:lta Lempäälästä, sekä tottakai kilpailukeskuksesta, joka sijaitsee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa. Samaisessa paikassa on myös kilpailun lähtö, huoltotauko, sekä maali. Yksittäiset erikoiskoeliput maksavat 10 euroa.

HYAcenter Rallin aikataulu

10.27 – EK1 Savo 1 (8,20 km)
11.32 – EK2 Laitikkala 1 (10,25 km)
11.53 – EK3 Uskila 1 (11,56 km)
12.47 – EK4 Lempäälä 1 (5,74 km)

Huoltotauko

14.10 – EK5 Savo 2 (8,20 km)
15.16 – EK6 Laitikkala 2 (10,25 km)
15.36 – EK7 Uskila 2 (11,56 km)
16.30 – EK8 Lempäälä 2 (5,74 km)

 

 

Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Tiedote


Facebook kommentit