Tänak Korsikan MM-rallin avauspäivän epäonnen soturi – “Autossa ei juurikaan vaurioita”

8.4.2017 / 10:05
Ott Tänakin taival Korsikan MM-rallissa päättyi perjantaina pettymykseen (Kuva: M-Sport).

[ A- ] / [ A+ ]

Yksi Korsikan MM-rallin avauspäivän epäonnekkaimmista kuljettajista oli MM-sarjan pistekolmonen Ott Tänak, jonka ohjastama Ford ei kärsinyt kolmannella erikoiskokeella sattuneessa ulosajossa juurikaan minkäänlaisia vaurioita, mutta auton saaminen ojasta takaisin tielle oli mahdoton tehtävä. Näin virolaisen lupaavasti alkanut kilpailu päättyi isoon pettymykseen.

Ott Tänak piiskasi M-Sportin Fordin Korsikan saaren asfalttiteillä kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella neljänneksi nopeimpaan aikaan ja ennen kolmatta erikoiskoetta virolaiskuljettajan tilanne palkintotaistelun suhteen oli hyvä. Tänak oli kahden erikoiskokeen jälkeen kokonaistilanteessa neljäntenä, mutta edellä kolmantena ollut Hyundain Thierry Neuville oli vain 4,3 sekunnin päässä.

Kolmas erikoiskoe kuitenkin tuhosi Tänakin menestyshaaveet rallin MM-sarjan kauden neljännessä osakilpailussa, kun Ford lipsahti ulos tieltä.

– Pitkä mutka ja siinä oli enemmän irtosoraa kuin osasimme odottaa. Ajauduimme leveäksi ja tie oli siinä kohtaa melko kapea. Oli lähellä, että olisin pystynyt pitämään auton tiellä, se oli todellakin pienestä kiinni, mutta tällä kertaa onnea ei ollut mukana. Autoon ei tullut juurikaan vaurioita, mutta sen ylös saaminen takaisin tielle oli mahdoton tehtävä, Tänak kuvaili ulosajoaan.

Monte Carlossa (kolmas) ja Ruotsissa (toinen) palkintosijoituksen saavuttanut ja Meksikossa neljänneksi ajanut Tänak oli ennen Korsikaa MM-pisteissä kolmantena. Tänak on mukana Korsikan MM-rallin toisena ajopäivänä lauantaina, mutta perjantain keskeytys toi aikasakkoa niin paljon, että toiveet hyvästä pistepotista ovat jo menneet. Tänak lähtee lauantain erikoiskokeille yleiskilpailun sijalta 37. ja eroa kärkeen on reilut 14 minuuttia.

– Ott oli tänään todella epäonnekas. Autossa ei juurikaan ollut ulosajon jälkeen mitään vahinkoa. Kun auto tuotiin takaisin huoltoon, niin käytännössä ainoa asia mitä sille tarvitsi tehdä, oli pesu. Sääli, koska hän ajoi hyvin ja hän menetti tärkeitä pisteitä tämän myötä, M-Sportin tallipäällikkö Malcolm Wilson harmitteli tallin tiedotteessa.

 

Kuva: WRC:n video

Kuva kertoo kaiken olennaisen. Lähellä tietä, mutta kuitenkin niin kaukana (Kuva: WRC:n video).

 

“Tämä on elämää ja joskus se on kovaa”

Tänakille Korsikan MM-ralli on ollut täyttä tuskaa viime vuosina. Vuonna 2015 sijoitus M-Sportin Fordilla oli 10. ja eroa kärkeen kertyi tuolloin lähes neljä minuuttia.

– Yksi surkeimmista kisaviikonlopuista mitä olen rallin MM-sarjassa kokenut, mikään ei tuntunut meillä toimivan, Tänak tuskaili tuolloin.

Vuoden 2016 kilpailussa virolainen ajoi Dmackin yksityistiimin Fordilla. Sijoitus oli jälleen 10. ja tällä kertaa aikaero voittajaan nähden oli hurjat kuusi ja puoli minuuttia.

– Mitä voin sanoa? Yritin todella tulla, mutta se ei näytä tuottavan juurikaan mitään, Tänak pyöritteli päätään jo ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen.

Tänakin kahden edellisen Korsikan MM-rallin historia huomioiden nyt nähty aloitus tämän vuoden kilpailussa oli siis todella hyvä ja juuri tästä syystä koettu pettymys heti avauspäivänä tuntuikin normaalia kovemmalta.

– Tämä ralli on aina ollut minulle todellista kamppailua, mutta tänä vuonna todella nautin siitä ja auto tuntui todella hyvältä. Ajoimme hyvät testit ennen rallia ja teimme nuottien osalta kovasti töitä, jotta kaikki olisi ollut mahdollisimman hyvin. Juuri nyt on tyhjä olo, sen voin sanoa. Ajat tänä aamuna olivat hyviä ja lähellä asfalttispesialistien aikoja, joten tottakai tämä on pettymys. Mutta tämä on elämää ja joskus se on kovaa, Tänak muistutti.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit