Tänakin kartturilta hauska huomio kolmesta MM-voitosta – “Kalliiksi tulee”

30.4.2018 / 10:43
Ott Tänak ja Martin Järveoja, Argentiinan MM-rallin ykköset (Kuva: Toyota Gazoo Racing).

[ A- ] / [ A+ ]

Ott Tänak on voittanut urallaan tähän mennessä kolme MM-rallia ja ne kaikki yhdessä kartanlukija Martin Järveojan kanssa.

Martin Järveoja siirtyi Ott Tänakin kartanlukijaksi viime kaudella ja ensimmäinen kausi toi kaksikolle kaksi MM-osakilpailuvoittoa, sekä MM-pronssia niin kuljettajalle, kuin kartanlukijallekin. Kuluvan kauden ensimmäinen voitto tuli viime viikonloppuna Argentiinasta, missä Toyotan Tänak ja Järveoja olivat ylivoimaisia johtaen kilpailua perjantain neljänneltä erikoiskokeelta aina sunnuntaille ja viimeiseen erikoiskokeeseen asti.

Ennen rallin jälkeen järjestettyä virallista FIA:n mediatilaisuutta Järveoja oli kertonut hauskasta sattumasta, mikä yhdistää kaikkia kolmea Tänakin ja Järveojan yhteistä MM-osakilpailuvoittoa. Asia tottakai nousi esiin vielä mediatilaisuudessakin juontajan toimesta.

– Kun olimme viimeisellä siirtymäosuudella viimeisen erikoiskokeen jälkeen, niin sanoin Ottille, että ostin uudet kellot tähän ralliin. Ostin uudet kellot myös viime kaudella Sardinian ja Saksan ralleihin, joten ehkä sitten ostan uudet kellot myös seuraavaan ralliin. Kalliiksi tulee tämä taikausko, Järveoja nauratti mediaa.

Tänakin ja Järveojan viime kauden MM-osakilpailuvoitot tulivat juuri Sardiniasta ja Saksasta. Järveojalle Argentiina oli uran 55. MM-ralli. Kaikki uran kolme voittoa ja yhteensä 10 palkintosijoitusta ovat tulleet Tänakin kartanlukijana viime ja tänä vuonna. Aiemmin Järveoja luki nuotteja MM-sarjassa Karl Kruudalle, jonka kanssa hän vieraili myös Suomessa ja SM-sarjassa Printsportin kalustolla vuosina 2013-2015 yhteensä seitsemässä SM-rallissa. Voittoja kertyi yksi (Turku 2014) ja palkintosijoituksia yhteensä viisi.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Portugalissa 17.-20. toukokuuta.

Lue myös!

Täyden kympin suoritus nosti Ott Tänakin mukaan MM-taisteluun (30.4.2018)
Pohja-aikoja saman verran kuin Neuvillella ja Ogierilla yhteensä (30.4.2018)

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit