MOTORSPORT

Tänakin sadetanssi ei tuottanut tulosta, Rovanperän johto jo yli puoli minuuttia

Rallin MM-sarjan kauden kolmas osakilpailu ajetaan tänä viikonloppuna Kroatiassa. Kalle Rovanperän johto toisena olevaan Ott Tänakiin nähden kasvoi sunnuntain avauserikoiskokeella jo yli puoleen minuuttiin.

Aivan kuten lauantain viimeisellä erikoiskokeella, niin myös sunnuntain avauserikoiskokeella suomalaiskuljettajat löivät tulostaululle kaksi nopeinta aikaa. Esapekka Lappi oli nopein ja Toyotalle sinivalkoisen kaksoisvoiton täydensi Kalle Rovanperän suoritus. Suomalaiskaksikon välinen aikaero oli 0,8 sekuntia, kun kolmanneksi nopeimman ajan ajanut Hyundain Thierry Neuville jäi Lapista jo lähes kolme sekuntia.

– Hyvä aloitus. Tiedämme, että vauhtia löytyy ja kaikki toimii, joten nyt fiilis autossa on mukavampi. Jatketaan samaa rataa ja katsotaan miten seuraava pätkä menee, Rovanperä kommentoi erikoiskokeen maalissa.

Rovanperän voiton ainoa uhkaaja, Ott Tänak, hävisi sunnuntain avauspätkällä puuppolalaiselle peräti 11,2 sekuntia ja kokonaistilanteessa kaksikon välinen aikaero on nyt 31,1 sekuntia, kun matkaa maaliin on vielä kolme erikoiskoetta. Hyundai-tallissa odotettiin sadetta tälle erikoiskokeelle ja rengasvalinta tehtiin sen mukaan. “Sadetanssi” ei kuitenkaan tuottanut tulosta.

– Renkaat eivät toimineet yhtään. Tienpinta oli varsin kuiva, vaikka odotimme sadetta. Mutta jotain piti yrittää, Tänak muistutti takaa-ajan roolista.

Taistelu kolmannesta sijasta jatkuu jännittävänä, kun kolmatta sijaa hallussaan pitävän Craig Breenin ja neljäntenä olevan Neuvillen ero on nyt 4,5 sekuntia. Neuville kavensi eroa sunnuntain avauksessa 0,4 sekunnilla. Mielenkiintoista on nähdä, mikäli Rovanperä ajaa voittoon ja Neuville nousisi kolmanneksi, että tekeekö Hyundai tallimääräyksen ja nostaisi Neuvillen toiseksi ohi Tänakin. Rovanperän ja Neuvillen välinen piste-ero ennen Kroatiaa oli 14 pistettä, kun taas Tänakilla eroa Rovanperään oli jo peräti 41 pistettä.

Sunnuntaina ajetaan vielä kolme erikoiskoetta ennen kilpailun maalia ja niistä ensimmäinen käynnistyy kello 9.38 Suomen aikaa.

Yleiskilpailun tilanne 17/20 ek:n jälkeen

1) Kalle RovanperäJonne Halttunen (Toyota) 2.22.01,1
2) Ott Tänak-Martin Järveoja EST/EST (Hyundai) + 31,1
3) Craig Breen-Paul Nagle IRL/IRL (Ford) + 1.15,7
4) Thierry Neuville-Martin Wydaeghe BEL/BEL (Hyundai) + 1.20,2
5) Elfyn Evans-Scott Martin GBR/GBR (Toyota) + 2.14,7
6) Takamoto Katsuta-Aaron Johnston JPN/IRL (Toyota) + 5.50,9

Rovanperän keskinopeus: 99,1 km/h
Pohja-ajat: Rovanperä 7, Lappi 4, Neuville 2, Evans 1, Tänak 1

 

 

Sunnuntain aikataulu

09.38 – EK18 Zagorska Sela – Kumrovec 1 (14,09 km)
11.26 – EK19 Trakoscan – Vrbno 2 (13,15 km)
14.18 – EK20 Zagorska Sela – Kumrovec 2 (14,09 km)

Kaikki ajat Suomen aikoja!

Teksti: Jari Hotti, UrheiluUutiset Motorsport
toimitus@urheiluuutiset.com

Kommentit: Erikoiskokeiden maalihaastattelut (WRC+)

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com