Tänakin tiimi osti Östbergin WRC-auton – Norjalaisella sopimus kaudelle 2019?

15.10.2018 / 01:41
Georg Gross Ford Fiesta WRC:llä Saarenmaa Rallissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Mads Östbergin tiimin omistuksessa ollut Fordin nykyisten säännösten mukainen WRC-auto on päätynyt Ott Tänakin OT Racing -tiimin omistukseen. Tänakin maanmies Georg Gross kilpaili sillä viime viikonloppuna perinteisessä Saarenmaa Rallissa ajaen yleiskilpailun ylivoimaiseen voittoon.

Mads Östbergin tiimin omistuksessa vuodesta 2017 lähtien ollut Ford Fiesta WRC -auto on ainoa yksityistiimin omistuksessa oleva nykysäännösten mukainen WRC-auto. Viime vuonna Östberg kilpaili sillä kahdeksassa MM-rallissa parhaana sijoituksenaan Espanjasta tullut viides sija. Tänä vuonna Henning Solberg osallistui kyseisellä autolla Ruotsin MM-ralliin, mutta sen jälkeen autoa ei olla nähty kilpailukäytössä.

Tehdastallista sopimusta alkuvuodesta metsästänyt Östberg sanoi useassa haastattelussa talven ja kevään aikana, että aikoo säilyttää auton tallissaan niin kauan, kunnes hänen sopimustilanteeseen rallin MM-sarjan osalta on tullut jotain ratkaisua. Östberg sai lopulta sopimuksen Citroenille ja norjalainen on ajanut ranskalaistallin väreissä tänä vuonna seitsemän MM-rallia, mutta ensi kauden osalta ei sopimusuutisia ole kuitenkaan vielä julkisuuteen saatu.

Toyotan tehdastallissa ensimmäistä kauttaan tänä vuonna kilpailevan Ott Tänakin omistama OT Racing -tiimi osti auton nyt siis Östbergiltä ja tämä kauppa saattaa hyvinkin olla samalla merkki siitä, että Östbergin osalta ensi kauden sopimustilanne on saanut norjalaisen kannalta suotuisan ratkaisun. Citroen on toistaiseksi julkistanut vain Sebastien Ogierin sopimuksen ensi kaudelle ja vahvat huhut ovat viemässä Esapekka Lappia ranskalaisen tallikaveriksi. Citroen pitänee kiinni myös Craig Breenistä, joten Östbergin osoite saattaakin olla paluu M-Sportille, missä hän ajoi kaudella 2012 MM-pisteissä neljänneksi.

Tänakin ja Georg Grossin välinen yhteistyö on jatkunut jo usean vuoden ajan. Sen lisäksi, että Gross on kilpaillut Tänakin tiimin kalustolla usean kauden ajan voittaen muun muassa viime vuonna Fordin vanhemmalla WRC-kalustolla Viron rallimestaruuden, niin Gross on myös tukenut rahallisesti Tänakin uraa tämän tehdessä nousua rallimaailman huipulle. Nyt Gross siis ajoi ensimmäistä kertaa uudempaa Fordin WRC-autoa voittaen viime viikonloppuna ajetun Saarenmaa Rallin.

Rallin MM-sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Espanjassa 25.-28. lokakuuta. Tänak lähtee kauden kahteen viimeiseen osakilpailuun 21 pisteen takaa-ajomatkalta MM-pistejohtaja Thierry Neuvilleen nähden. Useasta tietolähteestä saatujen tietojen mukaan rallin MM-sarjan odotettuja sopimusuutisia olisi luvassa torstaina 18. lokakuuta.

Teksti: Jari Hotti – Twitter: @JariHotti


Facebook kommentit