Tanska sen viimeistään osoitti, Kalliokoski taistelee mestaruudesta – “Viikonlopusta jäi hyvä fiilis”

3.6.2019 / 18:05
Jere Kalliokoski ajoi kolmanneksi Tanskan Nysumissa (Kuva: RPF).

[ A- ] / [ A+ ]

Rallicrossin RallyX Nordic -sarjan kauden toinen kilpailuviikonloppu ja kolmas osakilpailu ajettiin viime viikonloppuna Tanskan Nysumissa. Sarjan pistekakkosena Tanskaan lähtenyt Jere Kalliokoski oli Höljesin avausviikonlopun tavoin hyvässä vauhdissa ja nappasi kauden toisen palkintosijoituksensa.

Nysumin ohjelma Supercar-luokan osalta oli rakennettu niin, että lauantaina katseltiin ja sunnuntaina urakoitiin, olihan lauantaina ohjelmassa ainoastaan harjoitukset, sekä ensimmäinen alkuerä ja sunnuntaina puolestaan toinen, kolmas ja neljäs alkuerä, semifinaalit, sekä finaali. Ensimmäisessä alkuerässä Jere Kalliokoski oli viidenneksi nopein ja olisi varmasti ollut tuloksissa korkeammallakin ilman startin tapahtumia.

– Otin aavistuslähdön, mutta vilppikennoon oli sen verran matkaa, ettei se reagoinut. Minä rehtinä pohjalaisena survaisin kytkimen pohjaan ja totesin, että sinne ne muut meni, Kalliokoski kommentoi tiedotteessaan.

Ensimmäisen kilpailulähtönsä aikana Kalliokoski tunsi, että Ford Fiestassa ei kaikki ole kunnossa ja varikolla tähän saatiin myös vahvistus.

– Tulin varikolle ja sanoin tiimille, ettei vedä kunnolla, eikä vastaa kaasuun. Huomattiin, että turbon pakopesä on halki. Saatiin se siinä iltapuhteena vaihdettua uuteen.

Toisessa alkuerässä Kalliokoski asettui samaan lähtöön muun muassa sarjan pistejohtajan Oliver Erikssonin, sekä rallicrossin Supercar-luokan vuoden 2014 Euroopan mestarin Robin Larssonin kanssa. Kalliokoski ei kuitenkaan titteleitä kumarrellut, vaan erinomaisen startin myötä ajoi lähdön voittoon ja aika oli koko porukan nopein.

– Ulkoradalta hyvä startti ja ensimmäiseen mutkaan kässärillä laitteet vinoon ja karkuun. Täällä on niin järjetön pöly, ettei kärjen takana näe yhtään mitään, Kalliokoski kuvaili.

Kolmannessa ja neljännessä alkuerässä Kalliokoski oli neljänneksi nopein ja alkuerien kokonaistuloksissa toinen, joten semifinaaliin suomalaiskuljettaja pääsi starttaamaan paalupaikalta. Semifinaalissa Kalliokoski teki yhden ajovirheen, mutta onnistunut jokeritaktiikka puri ja AL-Härmän kuljettaja saapui ruutulipulle ensimmäisenä.

Finaalikuusikkoon selvisi lopulta viisi ruotsalaista ja yksi suomalainen. Kalliokoski starttasi paalupaikan valloittaneen Oliver Erikssonin vierestä kakkosruudusta. Eturivin kuljettajat saivat molemmat hyvän startin ja niin sai myös toisesta rivistä lähtenyt Robin Larsson. Eriksson piti sisäradan turvin johtopaikkansa ja kun Kalliokoski hieman ajautui ensimmäisessä mutkassa leveäksi, pääsi Larsson kuittaamaan ohi ja toiseksi.

Finaalista tuli lopulta jonossa ajelu, kärjessä erot olivat sen verran selkeät, ettei mies miestä vastaan taisteluja nähty. Eriksson ajoi voittoon, Larsson oli toinen ja Kalliokoski kolmas.

– En saanut pidettyä sisälinjaa tukossa ja vaikka yritin paikata tilannetta antamalla pienen muistutuksen, niin Larsson nousi edelle. Sitten vain ajeltiin, eikä taistelua sijoituksista enää tullut. Viikonlopusta jäi hyvä fiilis, rata oli meille uusi ja siitä huolimatta oltiin heti kärjen vauhdissa. Tästä on hyvä jatkaa parin viikon päästä ajettavaan Joensuun SM-rallicrossiin, RallyX Nordic -sarjan pistekakkonen Kalliokoski päätti.

RallyX Nordic -sarjan seuraava osakilpailu ajetaan Riiassa, Latviassa 20.-21. heinäkuuta. Sitä ennen Kalliokoski kilpailee rallicrossin SM-sarjan kauden toisessa osakilpailussa Joensuussa 15. kesäkuuta.

Supercar-finaalin tulokset

1) Oliver Eriksson (SWE) 3.44,725
2) Robin Larsson (SWE) + 2,540
3) Jere Kalliokoski + 5,270
4) Philip Gehrman (SWE) + 7,506
5) Peter Hedström (SWE) keskeytys
6) Andreas Carlsson (SWE) keskeytys

Pistetilanne 3/7 osakilpailua

1) Oliver Eriksson (SWE) 72
2) Jere Kalliokoski 66
3) Robin Larsson (SWE) 60
4) Peter Hedström (SWE) 57
5) Ulrik Linnemann (DEN) 50
6) Philip Gehrman (SWE) 47
7) Andreas Carlsson (SWE) 43
8) Mikko Ikonen 27
9) Kevin Eriksson (SWE) 26
10) Sebastian Eriksson (SWE) 24

Teksti: Jari Hotti
toimitus@urheiluuutiset.com


Facebook kommentit