MOTORSPORT

Tapio Laukkanen voitti eksymisestään huolimatta Safari-rallin: “Mahtava fiilis”

Tapio Laukkanen on voittanut Keniassa ajettavan Safari-rallin. Laukkanen ajoi Multiple Racing Teamin Subaru Imprezalla kartanlukijanaan Gavin Lawrence.

Laukkanen voitti Ian Duncanin 21 sekunnin erolla. Suomalaiskuski nousi kilpailun voittoon viimeisellä erikoiskokeella, jossa hän päihitti Duncanin 30 sekunnilla.

Kilpailussa oli paljonkin draamaa, sillä moni kuljettaja sai väärästä reitistä jopa 10 minuutin aikasakon ja voitosta taistellut Carl Tundo kaatoi päätöserikoiskokeella.

– Mahtava fiilis, kaksi aiempaa vuotta täällä olen ollut epäonninen. Aivan mahtava tunne. Meillä oli pientä harmiakin, kun käännyimme väärään suuntaan ja eksyimme. Menetin kolmisen minuuttia ennenkuin löysimme takaisin oikealle tielle. Tämä oli rankempi kisa kuin aiemmat, Laukkanen kommentoi.

Ennen eksymistään kuudennella erikoiskokeella Laukkanen johti kilpailua yli kahdella minuuttia.

– Auto oli täydellinen. Ei mitään ongelmia, paitsi kahdella viimeisellä erikoiskokeella jarruissa tuntui vähän värinää.

Aivan entisenlainen maratonseikkailu ei Safari enää ole. Kilpailussa ajettiin tänä vuonna yhdeksän erikoiskoetta kahdessa päivässä, ja erikoiskokeiden yhteispituus oli 201 kilometriä.

Laukkanen on Safari-rallin viides suomalaisvoittaja Hannu Mikkolan, Ari Vatasen, Juha Kankkusen ja Tommi Mäkisen jälkeen.

Lue myös Laukkanen ajoi Kenian mestariksi

https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpg Koivula, twitter @https://urheiluuutiset.com/wp-content/uploads/2015/09/australia_day_2_kris_meeke-1.jpgKoivula

 

YHTEYSTIEDOT
Mauri Nurmi
Päätoimittaja
+358 40 733 1400
toimitus(at)urheiluuutiset.com