Taponen hyvistä asetelmista Abu Dhabin kisaan

9.2.2024 / 17:31

[ A- ] / [ A+ ]

Tuukka Taponen lähtee Formula Regional Middle-East Championship sarjan viimeistä edelliseen kisaviikonloppuun Abu Dhabissa hyvistä asetelmista.

Viikko sitten ajetun Dubain kilpailuviikonlopun jälkeen Taposen sarjajohto on edelleen tukevasti otteessaan. Taposen sijoitukset olivat 2., 7. ja 2. Kun pahin haastaja, britti Taylor Barnard saavutti sijat 1., 9. ja 4., tarkoitti se sitä, että lohjalainen pystyi kasvattamaan eroa.

– Barnard on kuljettaja, joka viime kaudella oli FRMEC-sarjan 2. Tämän lisäksi hän kilpaili jo FIA F3-sarjassa. Hänen tavoitteena on ollut hakea jälleen kilpailutuntumaa tämän kauden FIA F3-sarjaan ja samalla tavoitella FRMEC-sarjan voittoa ja sitä kautta isoa määrää F1-superlisenssiin vaadittavia pisteitä, Taponen taustoittaa tiedotteessaan.

Dubain kilpailun jälkeen tuli uutinen, että Barnard siirtyykin lopulta FIA F2-auton rattiin ja kauden ainoat F2-testit ovat edessä heti tulevan viikonlopun jälkeen Bahrainissa.

Viikonlopun aika-ajoissa Taponen oli kolmas ja ensimmäinen. Ensimmäiseen lähtöön starttipaikka paranee pykälällä, sillä kilpakumppani sai viime viikon kilpailusta lähtöruuturangaistuksen tämän viikonlopun ensimmäiseen lähtöön.

– Kärkimies ajoi aikansa uusilla renkailla ja itse keskityin kilpailusäätöjen hieromiseen vanhoilla renkailla. Perjantaina ajetut aika-ajot sujuivat muuten lähes käsikirjoituksen mukaan, vaikka ensimmäisessä aika-ajossa jäi vähän piippuun, kun punainen lippu keskeytti aika-ajon, Taponen kertoo.

Kolmanteen lähtöön Taponen starttaa paalulta ja toisen lähdön starttipaikka määräytyy tuttuun tapaan ensimmäisen lähdön maaliintulon perusteella käännetyssä lähtöjärjestyksessä kymmenen ensimmäisen kuljettajan osalta.

Viikonlopun aikataulu poikkeaa edellisistä sen verran, että jo perjantaina ajetaan yksi kilpailulähtö. Loput kaksi lähtöä ovat ohjelmassa lauantaina.


Facebook kommentit