Taponen lähellä jättipottia

10.2.2024 / 15:54

[ A- ] / [ A+ ]

Tuukka Taponen varmisti FRMEC-kauden viimeistä edellisessä kisaviikonlopussa tulokkaiden mestaruuden.

Tuukka Taponen lähti Formula Regional Middle-East Championship -sarjan viimeistä edelliseen kisaviikonloppuun hyvistä asetelmista. Nuorukainen oli ylivoimaisessa pistejohdossa tulokkaiden sarjassa ja kärkipaikka oli hallussa myös koko sarjan osalta.

Abu Dhabin kisaviikonlopun aika-ajoissa Taponen sijoittui kolmanneksi ja ensimmäiseksi. Ensimmäiseen starttiin lähtöruutu parani pykälällä, kun edellä ollut kisakumppani sai lähtöruuturangaistuksen.

Ensimmäisestä varsinaisessa kisastartissa nuorukainen pystyi pitämään sijoituksensa ja näin ollen sijoitus maalissa toinen. Toiseen starttiin lähdettiin käännetyssä lähtöjärjestyksessä, joten Taponen lähti ruudusta kahdeksan. Nousua tuli muutaman sijan verran ja maalissa Ferrari Academyn kuljettaja oli viides.

Viimeiseen starttiin Taponen starttasi paalulta ja vahva viikonloppu sai kunniakkaan päätöksen, kun hän tuli maaliin ensimmäisenä.

– Hieno viikonloppu taas takana. Kerättiin kaikista kuskeista eniten pisteitä, joten sarjapisteissä johto kasvoi nyt 50 pisteeseen ennen ensi viikonlopun viimeistä FRMEC-sarjan kisaviikonloppua.

– Tänä viikonloppuna varmistettiin Rookie-mestaruus. Ensi viikonlopun target on voittaa koko sarjan mestaruus ja sen päälle vielä tiimimestaruus. Nämäkin mestaruudet ovat lähellä, mutta kaikkea voi tapahtua siihen asti, kun viimeisen kilpailun ruutulippu on liehunut, Taponen kertoi sosiaalisessa mediassa.


Facebook kommentit